PRESSMEDDELANDE: 2020-10-09

ZlowUnix tog hem segern i nervpirrande Considition

Sundsvallsteamet ZlowUnix knackade sig till seger i den världsomspännande hackatonen Considition. Rekordmånga lag var anmälda och spänningen olidlig ända till slutet. Uppgiften: att bygga en smart och hållbar stad.

- Det blev så otroligt stressigt på slutet när alla fyra finalisterna låg så lika. Tid, energi och passion är det som lett oss till seger, säger Jimmy Åhlander, en av medlemmarna i team ZlowUnix.

ZlowUnix
ZlowUnix

Förutom Jimmy Åhlander består ZlowUnix av Rickard Nyman, båda hemmahörande i Sundsvall. De tog hem segern med 25 063 poäng. Avgörande var att laget lyckades bygga många bostäder och bra grönområden, med så lite koldioxidutsläpp som möjligt.

På andra plats kom nerds, med Ludvig Cederfelt och Gunnar Dahlberg, från Stockholm. Bronsplatsen tog Filip Björnåsen från Mölnlycke.

Considition är ett årligen återkommande hackaton som spänner över hela världen. Tanken är att uppmuntra innovation som bidrar till samhällsnytta. Den här gången arrangeras Considition i samarbete med Riksbyggen.

– Hållbara städer är en av de mest avgörande frågorna i dag. Digitalisering, innovation och AI är alla viktiga beståndsdelar i framtidens hållbara samhälle, säger Amir Chizari, IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen.

Vinnarna får åka till London under 2021 för att lära sig mer om smarta, mobila och hållbara städer under Smart City Summit – där företag som bland andra Tesla, Uber och Google gästar.

http://Nathalie%20Besèr

Nathalie Besèr

Presskontakt

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser