Varmt välkommen till Consid!

Vad roligt att du ska börja jobba här på Consid! Innan äventyret sätter igång och du gör din första dag på Consid kan du få lära känna oss lite bättre här. Längst ned på sidan finner du även en FAQ, men om du har några ytterligare frågor går det alldeles lysande att höra av sig till den du tror kan svara på din fråga – exempelvis den rekryterare eller chef som du tidigare varit i kontakt med.

1600 anställda

42 kontor

4 länder

Vilka är Consid?

Consid grundades i metropolen Vetlanda år 2000. Då bestod Consid av två personer – Peter Hellgren, idag vd på Consid, och Henrik Sandell, idag CTO, vilka var redo att övervinna världen med vad de hoppades skulle bli ett av nordens ledande IT-bolag. Idag består Consid av över 1600 anställda utspridda på 42 kontor runt om i landet, från Luleå i norr till Malmö i söder. Men det går snabbt, bara under 2021 slog vi upp portarna till fem nya kontor och finns numera även i Eskilstuna, Varberg, Kristianstad och Luleå, men inte minst i Oslo, som därmed blev vår första etablering utanför Sveriges gränser. Under 2022 har vi öppnat ännu fler kontor, inte minst i Köpenhamn och Hamburg.

Entreprenörskapengagemang och effekt. Så lyder de tre värdeord som ska genomsyra allt vi tar oss an. För oss betyder dessa att vi är entreprenörer ut i fingerspetsarna och alltid strävar efter att komma framåt. Vi bryr oss om våra kunder, medarbetare och samhället i stort, och att vi vill åstadkomma en märkbar effekt i våra kunders verksamheter och våra medarbetares liv.

Vad som varit viktigast ända sedan starten i Småland är att värdesätta och sätta de anställda i fokus utan att tumma på leveranskvaliteten. Något som är tydligt i mottot som sedan dag ett varit ”Vi bygger det företag vi själva alltid velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med”. Att bygga ett sådant bolag kräver mycket hänsyn och respekt. Därför är dessa begrepp centrala i vårt bemötande såväl internt som externt och i samhället i stort.

Nedan kan du ta en titt på hur en vanlig dag på Consid kan se ut!

 

Consids arbetsgivarerbjudande

På Consid kommer du att bli utmanad i din yrkesroll. Vår målsättning är att göra verklig skillnad för våra uppdragsgivare, och leverera över förväntan. För att lyckas med detta så fokuserar vi mycket på att skapa de bästa förutsättningarna för våra anställda, som är vår främsta tillgång. Så, vad kan du förvänta dig av Consid som arbetsgivare?

Balans

För oss är det av yttersta vikt att det finns en sund balans mellan privatliv och arbetsliv. Det berömda livspusslet är inte det enklaste att hantera alla gånger. Därför hittar vi bland annat på aktiviteter där vi kan involvera familj, respektive eller vänner, och har stor respekt för våra anställdas fritid och livssituation. Det ska fungera att jobba på Consid, oavsett var i livet man befinner sig. I filmen nedan ser du vår kollega Andreas från Norrköpingskontoret, som kombinerar IT-konsultlivet med DJ:ande på fritiden.

 

Kompetens

Hos oss står din kompetens i fokus, och vi vet att behovet av kompetensutveckling ser olika ut från individ till individ. Därför anpassar vi din kompetensutveckling efter dina individuella behov, befintliga och kommande uppdrag, önskemål och kompetens. Utveckling på dina villkor, helt enkelt. Våra kollegor Alexandra Lazic och Alexander Gustafsson berättar i filmen nedan vad de sysslar med på Consid.

 

Lagkänsla

På Consid sätter vi laget först – och inte vilket lag som helst. Här är du omringad av delar av Sveriges vassaste kompetens och blir en del av ett team som tillsammans bygger det företag som vi alltid själva velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Och på resan har vi vansinnigt roligt tillsammans!

På vårt Instagramkonto @peopleofconsid kan du som anställd dela med dig av din och ditt kontors vardag på Consid, följ oss gärna där!

Till kontot

Några höjdpunkter under åren

För att säkerställa att vi lever upp till vårt arbetsgivarerbjudande, och att våra anställda trivs och mår bra så genomför vi varje år en medarbetarundersökning nationellt, där poängsättningen mellan 1-6 visar hur väl våra medarbetare trivs på Consid.

Det är bland annat våra anställdas höga trivselnivå som ligger till grund för att vi under 2017, 2018 blev utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare av Universum. Under 2020 blev vi även utsedda till att ha Sveriges nöjdaste medarbetare, som är ett särskilt nytt pris i samband med det gånga året och övergången till distansarbete där vi lyckats hålla högt engagemang och lojalitet hos våra medarbetare.

Under 2021 tilldelades vi återigen av Universum det ärofyllda priset Sveriges bästa arbetsgivare, där vi knep första platsen i en rad större välkända bolag.

Även utmärkelsen Karriärföretag som vi fått varje år sedan 2016, tack vare vår gemenskap mellan anställda och de karriärmöjligheter som finns hos oss. Efter 2021 års slut blev vi också tilldelade en 2:a plats av Sveriges bästa traineeprogram, utsett av Karriärföretagen.Det är vårt program för unga talanger inom IT, som får genomgå ett antal kurser, utbildningar, komma direkt ut till kund på uppdrag och alla vår traineer har egna mentorer, som stöttar dem genom hela processen

 

Utmärkelser genom åren

 

Känn dig som hemma – på kontoret!

”Wow”. Det är inte sällan vi får höra individer som besöker våra kontor runtom i landet dra efter andan när de blickar ut över våra lokaler. Och konstigt vore väl något annat. Vi lägger otroligt mycket vikt vid att skapa en trivsam miljö för våra anställda att arbeta – och inte minst umgås – i. Låt oss ta dig med runt på ett urval av våra kontor – de som utmärker sig alldeles extra och följer det koncept som vi tillsammans med erkända inredare tagit fram för dessa. Välkommen hem till Consid!

Traditionellt sett är ett kontor en plats ämnad för att utföra arbetsuppgifter på. Inte så konstigt, förstås. Men för oss betyder våra kontor långt mycket mer än så. Härifrån levererar vi självfallet förstklassiga lösningar till våra kunder varje dag.

Men det är också här vi brainstormar fram fantastiska lösningar på problem och jublar över kreativa idéer. Det är här vi möts kring det traditionsenliga tre-fikat, och den trevliga fredags-after-worken. Och, det må vara okonventionellt, men det är också här våra medarbetare hänger med sina polare på helgerna och anordnar festliga sammankomster för nära och kära.

Våra lokaler är ett av de mest kraftfulla sätten som vi bygger vår identitet och profil genom, och vi är väldigt stolta över att vi lyckats med detta.

För oss är det viktigt att inredningen på våra kontor ska ha en stark och tydlig förankring i vår värdegrund. Därför har vi valt att fokusera på att skapa en attraktiv arbetsplats som våra medarbetare känner sig stolta över, med en medveten stil och kvalitet och som genomsyrar samtliga kontor och som stärker vårt varumärke.

– Ny teknik ger oss enorma möjligheter att utveckla produkter och affärer, men teknik och analyser skapar inte framtiden. Människor gör det. Hos Consid hittar du den ledande mötesplatsen mellan idéer, vision och framtid baserat på den digitala industrin. I våra lokaler vill vi skapa en miljö som stimulerar till att tänka nytt, stort och fritt. Ett klimat som andas snabbrörlighet, innovation och entreprenörskap. Addera sedan kvalitet, kreativitet och begåvning så förstår ni att vi har väldigt kul på jobbet, säger Peter Hellgren, vd, om våra kontor.

Medarbetarundersökning 2021

Resultat från 2021 års medarbetarundersökning, på en skala 1-6.

4.91

Arbetsmiljö

4.89

Trivsel

4.95

Min närmaste chef

4.74

Kompetensutveckling

4.98

Mål, vision & ledning

5.0

Idéer & inflytande

5.16

Introduktion & sociala aktiviteter

Lär känna considare

Läs mer om vilka som jobbar hos oss och vad de gör om dagarna.

Charlotte Magnusson, utbildningsansvarig Excellerate
3 min lästid
Personporträtt

Charlotte Magnusson om Excellerate: utbildningar inom digitalisering

Kompetensbristen inom it-sektorn är ett faktum alla verksamma ställs för idag. Sex av tio företagare säger att bristen på rätt folk är ett hinder för deras utveckling. Vi på Consid bestämde oss för att göra något åt problemet - inifrån och ut.

Viktoria Johansson
7 min lästid
Personporträtt

Q Inspiration med Viktoria Johansson

Lär känna och inspireras av Viktoria Johansson, projektledare och konsultchef på Consid, i ett samtal om hur hon tidigt upptäckte kärleken för programmering på sin pappas Commodore VIC20, om att det går att bolla familjeliv med karriär och varför ledarskap är det viktigaste för att skapa en jämställd bransch.

Sebastian Sandberg, systemutvecklare och konsultchef i Umeå.
2 min lästid
Personporträtt

Träffa vår systemutvecklare Sebastian Sandberg – nu även konsultchef i Umeå

En av våra första systemutvecklare i Umeå, Sebastian Sandberg, har nu även klivit in i rollen som konsultchef. Läs mer om etableringen!

SCEC 2023 - Företags-SM i e-sport - CS:GO & Rocket League
3 min lästid
Reportage

Företags-SM i e-sport – Summering dag 1 & 2

Efter två rafflande speldagar har 73 lag blivit 18. Vi har två finallag klara för Rocket League-finalen medan de 16 resterande CS:GO-lagen under speldag tre tampas om de två finalplatserna. Här kommer en summering av de två första speldagarna.

Ladda fler
PS. Det går alltid bra att anmäla sig till event och aktiviteter redan innan du börjat, för att träffa blivande kollegor. Du är välkommen på allt som du vill och kan vara med på!

Läs och lyssna om Consid

Läs mer om Consid på våra karriärsidor, lyssna på någon av våra poddar eller ta del av senaste nytt.

Consid människor på ett berg

Träffa några av oss

Möt några av våra Considare på vår karriärsida.
Karriär

Lyssna på oss

Lyssna på våra podcasts om digitalisering och programmering.
Poddar
Vinnare elsäkerhetsverket

Senaste nytt hos oss

Ta del av de senaste nyheterna kring vad som händer på Consid.
Nyheter

Vanliga frågor och svar

Idag har vi 42 kontor runt om i landet, och under 2021 öppnade vi fem nya kontor, i Kristianstad, Eskilstuna, Varberg, Luleå och Oslo.

Eftersom vi växer hela tiden är det sällan en siffra stämmer allt för länge, men i dagsläget är vi cirka 1600 medarbetare.

Consid har idag 16 affärsområden: Interactive, Communication, Business Intelligence, Application Management, Innovation, Mobility, Test & Quality Management, Digital Transformation, Modern Workplace, Excellerate, Application Development, Internet of Things och Management & Strategy, Embedded Systems & Cloud.

Här kan du läsa mer om dem!

Considgalan är en storslagen tillställning som de senaste åren hållit till i Stadshuset i Stockholm. Kollegor från alla kontoren samlas för att ha en rolig kväll, och även respektive är välkommen. Det bjuds på trerättersmiddag, prisutdelningar, dans och underhållning.  År 2019:s Considgala hölls den 26 oktober, och var en magisk kväll där bl.a Frida Boisen, Hélène Barnekow och Ivan on Tech fick ta emot våra externa priser. Internt gick priset som årets medarbetare välförtjänt till Louise Halvardsson, och årets Consid-ambassadör till Thomas Horrdin. Årets IT-projekt vanns av Naturvårdsverket, och Uppsala tog hem segern som Årets kontor. År 2020:s upplaga var annorlunda än tidigare år, den hölls helt digitalt i varje medarbetares hem uppladdat med recept och ingredienser på en festlig 3-rättersmeny som stjärnkocken Fredrik Eriksson komponerat. Samtliga medarbetare fick en  instruktionsvideo och under kvällen hade vi ett gemensamt körschema och det delades ut priser och utmärkelser i vanlig ordning. Det vart en mycket lyckad och festlig hemma-gala. År 2021 fick vi möjligheten att mötas i Stadshuset igen, det var en fartfylld kväll med mycket skratt, fina priser till våra medarbetare och temat var 20-talet!

Considition är ett e-sportshackathon som arrangerades för första gången 2017. Över 180 deltagare från hela Sverige deltog, då det gällde att med hjälp av AI-teknologi hitta den optimala resvägen med minsta möjliga miljöpåverkan från Stockholm till Dubai.

2019 års upplaga av Considition gick av stapeln den 10 oktober, och vi teamade upp oss med Globhe, det världsledande drönarföretaget som använder drönare och bildigenkänning för att lösa problem i svåråtkomliga områden. Tävlingen handlade om att vara med och göra världen till en bättre plats genom att utveckla en algoritm för bildigenkänning.

Under hösten 2020 samarbetade vi med Riksbyggen, och där gällde det att skapa smarta, hållbara städer inför framtiden med hjälp av algoritmer. Senaste årets upplaga, under hösten 2021, samarbetade vi med Budbee som är ett Sverige-baserat techbolag som strävar efter att skapa den bästa, och mest hållbara e-handelsupplevelsen. Detta hackathon handlade alltså om att utveckla lösningar för framtidens urbana logistik! Om du vill läsa mer om förra årets upplaga, kan du kika in här!

Nästa Considition förväntas gå av stapeln i oktober 2022! Håll utkik för mer info!

Q by Consid är Nordens ledande community för kvinnor inom techbranschen och inom techrelaterade yrken – en mötesplats för inspiration, erfarenhetsutbyte och nätverkande. Vi vill stärka befintliga kvinnor i branschen och inspirera kvinnor som är på väg in i branschen eller funderar på att välja en yrkesbana inom tech. Detta gör vi genom våra initiativ Q Community, Q Meet, Q Mentoria och eQualizer.

Vi arrangerar Q Meets som kan innefatta paneldebatter, middagar och föreläsningar runt om på våra kontor, och samarbetar ofta med andra företag och organisationer. Alla kvinnor som jobbar inom Consid är välkomna till alla dessa event, oavsett vilken ort eventet hålls på! På Facebook och Instagram kan du se våra tidigare events och få uppdateringar om vad som är på gång framöver. Läs gärna mer om Q by Consid och kommande event.

På grund av Corona-virusets utbrott har vi, som många andra, fått tänka om och anpassa oss till ett annat sätt att arbeta och träffas. Många har jobbat hemifrån, då nästan alla av våra kunder har fått det att fungera bra att jobba på distans. Genom det dagliga, digitala kl. 3-fikat, Kahoot-quiz på Teams, online-plattformar för brädspel, digitala utbildningar för alla considare via vårt affärsområde Excellerate, och utomhusaktiviteter så har vi trots omständigheterna fortsatt att bygga vidare på den kultur som vi har på bolaget. Vår vd Peter Hellgren har också dagligen skickat ut mail med uppdateringar om vad som händer i bolaget, hur föregående och kommande dagar ser ut och vad som händer kring våra kunder och affärer, för att kunna vara så transparenta som möjligt. Vi har också märkt en otrolig uppslutning och ett stort engagemang från alla medarbetare när det gäller att hjälpa både kollegor och kunder som behövt extra stöd under dessa tider! Här på Consid rekommenderar vi framåt att vara på plats två dagar i veckan för att kunna bygga kultur och för att kunna bygga relationer med varandra, och för att underlätta samarbetet med varandra.

Återigen, varmt välkommen till Consid. Vi ser fram emot att jobba med dig och lära känna dig!

Läs mer om vad som händer på Consid

Ta del av senaste nytt på Consid

Pressmeddelande

Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

2023-06-01

Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

Pressmeddelande

Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

2023-06-01

Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

Människor som firar med konfetti
Pressklipp, Pressmeddelande

Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

2023-05-31

Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

Consid topprekryterar i Umeå

2023-05-30

It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

2023-05-29

Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

2023-05-26

Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

Pressmeddelande, Sverige

IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

2023-05-26

Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

2023-05-25

Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

2023-05-24

It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

2023-05-22

IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

Personer som minglar under event.
Consid i media, Pressmeddelande

Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

2023-05-17

I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

Placeholder
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Q by Consid, Sverige

Effektivt hållbarhetsarbete gör att Consid får dela på 300 miljoner

2023-05-16

Consids arbete med hållbarhet, jämställdhet och genus var en viktig faktor när företaget får vara med och dela på DIGG:s 300 miljonersupphandling.

Ladda fler

Anpassa dina datapreferenser

Vi använder data för att analysera trafik på vår webbplats och dela information om användningen till våra analyspartners. Du kan läsa mer och ändra dina val på vår sida om datahantering och cookies. Läs mer på vår sida om datahantering och cookies.

Funktionella cookies känner igen dig på vår webbplats och kommer ihåg dina tidigare valda inställningar. Dessa kan inkludera det språk du föredrar, platsen du befinner dig på, lyssna på ljud eller titta på en video. En blandning av cookies från första och tredje part används.

Marknadsföringscookies används för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Ibland behöver vi information om din ålder, kön och intresse. Vi delar ibland vissa begränsade aspekter av dessa data med tredje part i reklamsyfte, till exempel Google. Informationen kan omfatta användarens plats, sökhistorik, YouTube-historik och data från webbplatser som fungerar med Google, och den används för att tillhandahålla aggregerad och anonymiserade insikter om användarbeteende på flera enheter.

Nödvändiga cookies är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Denna kategori innehåller endast cookies som garanterar grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen. Dessa cookies lagrar ingen personlig information.

Prestandacookies är cookies som används specifikt för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Dessa cookies övervakar endast webbplatsens prestanda när användaren interagerar med den. Ingen av denna information kan användas för att identifiera dig. Allt är aggregerat och därför anonymiserat.