Varmt välkommen till Consid!

Vad roligt att du ska börja jobba här på Consid! Innan äventyret sätter igång och du gör din första dag på Consid kan du få lära känna oss lite bättre här. Längst ned på sidan finner du även en FAQ, men om du har några ytterligare frågor går det alldeles lysande att höra av sig till den du tror kan svara på din fråga – exempelvis den rekryterare eller chef som du tidigare varit i kontakt med.

1300 anställda

31 kontor

1,2 miljarder omsättning

Vilka är Consid?

Consid grundades i metropolen Vetlanda år 2000. Då bestod Consid av två personer – Peter Hellgren, idag vd på Consid, och Henrik Sandell, idag CTO, vilka var redo att övervinna världen med vad de hoppades skulle bli ett av nordens ledande IT-bolag. Idag, 22 år senare, består Consid av över 1300 anställda utspridda på 30 kontor runt om i landet, från Luleå i norr till Malmö i söder. Men det går snabbt, bara under 2021 slog vi upp portarna till fem nya kontor och finns numera även i Eskilstuna, Varberg, Kristianstad och Luleå, men inte minst i Oslo, som därmed blivit vår första etablering utanför Sveriges gränser och därmed innebär att vi totalt har 31 kontor.

Entreprenörskapengagemang och effekt. Så lyder de tre värdeord som ska genomsyra allt vi tar oss an. För oss betyder dessa att vi är entreprenörer ut i fingerspetsarna och alltid strävar efter att komma framåt. Vi bryr oss om våra kunder, medarbetare och samhället i stort, och att vi vill åstadkomma en märkbar effekt i våra kunders verksamheter och våra medarbetares liv.

Vad som varit viktigast ända sedan starten i Småland är att värdesätta och sätta de anställda i fokus utan att tumma på leveranskvaliteten. Något som är tydligt i mottot som sedan dag ett varit ”Vi bygger det företag vi själva alltid velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med”. Att bygga ett sådant bolag kräver mycket hänsyn och respekt. Därför är dessa begrepp centrala i vårt bemötande såväl internt som externt och i samhället i stort.

Nedan kan du ta en titt på hur en vanlig dag på Consid kan se ut!

 

Consids arbetsgivarerbjudande

På Consid kommer du att bli utmanad i din yrkesroll. Vår målsättning är att göra verklig skillnad för våra uppdragsgivare, och leverera över förväntan. För att lyckas med detta så fokuserar vi mycket på att skapa de bästa förutsättningarna för våra anställda, som är vår främsta tillgång. Så, vad kan du förvänta dig av Consid som arbetsgivare?

Balans

För oss är det av yttersta vikt att det finns en sund balans mellan privatliv och arbetsliv. Det berömda livspusslet är inte det enklaste att hantera alla gånger. Därför hittar vi bland annat på aktiviteter där vi kan involvera familj, respektive eller vänner, och har stor respekt för våra anställdas fritid och livssituation. Det ska fungera att jobba på Consid, oavsett var i livet man befinner sig. I filmen nedan ser du vår kollega Andreas från Norrköpingskontoret, som kombinerar IT-konsultlivet med DJ:ande på fritiden.

 

Kompetens

Hos oss står din kompetens i fokus, och vi vet att behovet av kompetensutveckling ser olika ut från individ till individ. Därför anpassar vi din kompetensutveckling efter dina individuella behov, befintliga och kommande uppdrag, önskemål och kompetens. Utveckling på dina villkor, helt enkelt. Våra kollegor Alexandra Lazic och Alexander Gustafsson berättar i filmen nedan vad de sysslar med på Consid.

 

Lagkänsla

På Consid sätter vi laget först – och inte vilket lag som helst. Här är du omringad av delar av Sveriges vassaste kompetens och blir en del av ett team som tillsammans bygger det företag som vi alltid själva velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Och på resan har vi vansinnigt roligt tillsammans!

På vårt Instagramkonto @peopleofconsid kan du som anställd dela med dig av din och ditt kontors vardag på Consid, följ oss gärna där!

Till kontot

Några höjdpunkter under åren

För att säkerställa att vi lever upp till vårt arbetsgivarerbjudande, och att våra anställda trivs och mår bra så genomför vi varje år en medarbetarundersökning nationellt, där poängsättningen mellan 1-6 visar hur väl våra medarbetare trivs på Consid.

Det är bland annat våra anställdas höga trivselnivå som ligger till grund för att vi under 2017, 2018 blev utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare av Universum. Under 2020 blev vi även utsedda till att ha Sveriges nöjdaste medarbetare, som är ett särskilt nytt pris i samband med det gånga året och övergången till distansarbete där vi lyckats hålla högt engagemang och lojalitet hos våra medarbetare.

Under 2021 tilldelades vi återigen av Universum det ärofyllda priset Sveriges bästa arbetsgivare, där vi knep första platsen i en rad större välkända bolag.

Även utmärkelsen Karriärföretag som vi fått varje år sedan 2016, tack vare vår gemenskap mellan anställda och de karriärmöjligheter som finns hos oss. Efter 2021 års slut blev vi också tilldelade en 2:a plats av Sveriges bästa traineeprogram, utsett av Karriärföretagen.Det är vårt program för unga talanger inom IT, som får genomgå ett antal kurser, utbildningar, komma direkt ut till kund på uppdrag och alla vår traineer har egna mentorer, som stöttar dem genom hela processen

 

Utmärkelser genom åren

 

Känn dig som hemma – på kontoret!

”Wow”. Det är inte sällan vi får höra individer som besöker våra kontor runtom i landet dra efter andan när de blickar ut över våra lokaler. Och konstigt vore väl något annat. Vi lägger otroligt mycket vikt vid att skapa en trivsam miljö för våra anställda att arbeta – och inte minst umgås – i. Låt oss ta dig med runt på ett urval av våra kontor – de som utmärker sig alldeles extra och följer det koncept som vi tillsammans med erkända inredare tagit fram för dessa. Välkommen hem till Consid!

Traditionellt sett är ett kontor en plats ämnad för att utföra arbetsuppgifter på. Inte så konstigt, förstås. Men för oss betyder våra kontor långt mycket mer än så. Härifrån levererar vi självfallet förstklassiga lösningar till våra kunder varje dag.

Men det är också här vi brainstormar fram fantastiska lösningar på problem och jublar över kreativa idéer. Det är här vi möts kring det traditionsenliga tre-fikat, och den trevliga fredags-after-worken. Och, det må vara okonventionellt, men det är också här våra medarbetare hänger med sina polare på helgerna och anordnar festliga sammankomster för nära och kära.

Våra lokaler är ett av de mest kraftfulla sätten som vi bygger vår identitet och profil genom, och vi är väldigt stolta över att vi lyckats med detta.

För oss är det viktigt att inredningen på våra kontor ska ha en stark och tydlig förankring i vår värdegrund. Därför har vi valt att fokusera på att skapa en attraktiv arbetsplats som våra medarbetare känner sig stolta över, med en medveten stil och kvalitet och som genomsyrar samtliga kontor och som stärker vårt varumärke.

– Ny teknik ger oss enorma möjligheter att utveckla produkter och affärer, men teknik och analyser skapar inte framtiden. Människor gör det. Hos Consid hittar du den ledande mötesplatsen mellan idéer, vision och framtid baserat på den digitala industrin. I våra lokaler vill vi skapa en miljö som stimulerar till att tänka nytt, stort och fritt. Ett klimat som andas snabbrörlighet, innovation och entreprenörskap. Addera sedan kvalitet, kreativitet och begåvning så förstår ni att vi har väldigt kul på jobbet, säger Peter Hellgren, vd, om våra kontor.

Medarbetarundersökning 2021

Resultat från 2021 års medarbetarundersökning, på en skala 1-6.

4.91

Arbetsmiljö

4.89

Trivsel

4.95

Min närmaste chef

4.74

Kompetensutveckling

4.98

Mål, vision & ledning

5.0

Idéer & inflytande

5.16

Introduktion & sociala aktiviteter

Lär känna considare

Läs mer om vilka som jobbar hos oss och vad de gör om dagarna.

Avslutning och kickoff traineeprogrammet i Malmö
6 min lästid
Reportage

Vår första kull traineer går ut – vad har varit det bästa och vad väntar nu?

Funderar du på att bli trainee inom IT, programmering eller utveckling? Läs hur det är att vara trainee på Consids traineeprogram.

Consid människor på ett berg
Reportage

Möt tre nya talanger bland våra traineer – Moa, Milad och Klara

Funderar du på att bli trainee inom IT, programmering eller utveckling? Läs hur det är att vara trainee på Considss traineeprogram.

Soffgrupp i förgrunden med kontorsutrymme i bakgrunden på Consids kontor i Borås.
3 min lästid
Reportage

Det här är Borås

Vad händer på Consid i Borås där kreativitet, it och strategi jobbar hand i hand? Om detta berättar kontorschefen Magnus Arvidsson och vd för Consid i Borås, Magnus Edvardsson!

Anna Kapnoula, .net-utvecklare, backend-utvecklare, scrum master, It-konult på Consid i Lund.
Personporträtt

6 snabba frågor med Anna Kapnoula

Möt Anna Kapnoula, vår backend-utvecklare och Scrum Master inom .Net-utveckling, som svarar på 6 snabba frågor om sitt jobb på Consid i Lund.

Ladda fler
PS. Det går alltid bra att anmäla sig till event och aktiviteter redan innan du börjat, för att träffa blivande kollegor. Du är välkommen på allt som du vill och kan vara med på!

Läs och lyssna om Consid

Läs mer om Consid på våra karriärsidor, lyssna på någon av våra poddar eller ta del av senaste nytt.

Consid människor på ett berg

Träffa några av oss

Möt några av våra Considare på vår karriärsida.
Karriär

Lyssna på oss

Lyssna på våra podcasts om digitalisering och programmering.
Poddar
Vinnare elsäkerhetsverket

Senaste nytt hos oss

Ta del av de senaste nyheterna kring vad som händer på Consid.
Nyheter

Vanliga frågor och svar

Idag har vi 31 kontor runt om i landet, och under 2021 öppnade vi fem nya kontor, i Kristianstad, Eskilstuna, Varberg, Luleå och Oslo.

Eftersom vi växer hela tiden är det sällan en siffra stämmer allt för länge, men sedan början av 2022 är vi cirka 1300 medarbetare.

Consid har idag 16 affärsområden: Interactive, Communication, Business Intelligence, Application Management, Innovation, Mobility, Test & Quality Management, Digital Transformation, Modern Workplace, Excellerate, Application Development, Internet of Things och Management & Strategy, Embedded Systems & Cloud.

Här kan du läsa mer om dem!

Considgalan är en storslagen tillställning som de senaste åren hållit till i Stadshuset i Stockholm. Kollegor från alla kontoren samlas för att ha en rolig kväll, och även respektive är välkommen. Det bjuds på trerättersmiddag, prisutdelningar, dans och underhållning.  År 2019:s Considgala hölls den 26 oktober, och var en magisk kväll där bl.a Frida Boisen, Hélène Barnekow och Ivan on Tech fick ta emot våra externa priser. Internt gick priset som årets medarbetare välförtjänt till Louise Halvardsson, och årets Consid-ambassadör till Thomas Horrdin. Årets IT-projekt vanns av Naturvårdsverket, och Uppsala tog hem segern som Årets kontor. År 2020:s upplaga var annorlunda än tidigare år, den hölls helt digitalt i varje medarbetares hem uppladdat med recept och ingredienser på en festlig 3-rättersmeny som stjärnkocken Fredrik Eriksson komponerat. Samtliga medarbetare fick en  instruktionsvideo och under kvällen hade vi ett gemensamt körschema och det delades ut priser och utmärkelser i vanlig ordning. Det vart en mycket lyckad och festlig hemma-gala. År 2021 fick vi möjligheten att mötas i Stadshuset igen, det var en fartfylld kväll med mycket skratt, fina priser till våra medarbetare och temat var 20-talet!

Considition är ett e-sportshackathon som arrangerades för första gången 2017. Över 180 deltagare från hela Sverige deltog, då det gällde att med hjälp av AI-teknologi hitta den optimala resvägen med minsta möjliga miljöpåverkan från Stockholm till Dubai.

2019 års upplaga av Considition gick av stapeln den 10 oktober, och vi teamade upp oss med Globhe, det världsledande drönarföretaget som använder drönare och bildigenkänning för att lösa problem i svåråtkomliga områden. Tävlingen handlade om att vara med och göra världen till en bättre plats genom att utveckla en algoritm för bildigenkänning.

Under hösten 2020 samarbetade vi med Riksbyggen, och där gällde det att skapa smarta, hållbara städer inför framtiden med hjälp av algoritmer. Senaste årets upplaga, under hösten 2021, samarbetade vi med Budbee som är ett Sverige-baserat techbolag som strävar efter att skapa den bästa, och mest hållbara e-handelsupplevelsen. Detta hackathon handlade alltså om att utveckla lösningar för framtidens urbana logistik! Om du vill läsa mer om förra årets upplaga, kan du kika in här!

Nästa Considition förväntas gå av stapeln i oktober 2022! Håll utkik för mer info!

Q by Consid är Nordens ledande community för kvinnor inom techbranschen och inom techrelaterade yrken – en mötesplats för inspiration, erfarenhetsutbyte och nätverkande. Vi vill stärka befintliga kvinnor i branschen och inspirera kvinnor som är på väg in i branschen eller funderar på att välja en yrkesbana inom tech. Detta gör vi genom våra initiativ Q Community, Q Meet, Q Mentoria och eQualizer.

Vi arrangerar Q Meets som kan innefatta paneldebatter, middagar och föreläsningar runt om på våra kontor, och samarbetar ofta med andra företag och organisationer. Alla kvinnor som jobbar inom Consid är välkomna till alla dessa event, oavsett vilken ort eventet hålls på! På Facebook och Instagram kan du se våra tidigare events och få uppdateringar om vad som är på gång framöver. Läs gärna mer om Q by Consid och kommande event.

På grund av Corona-virusets utbrott har vi, som många andra, fått tänka om och anpassa oss till ett annat sätt att arbeta och träffas. Många har jobbat hemifrån, då nästan alla av våra kunder har fått det att fungera bra att jobba på distans. Genom det dagliga, digitala kl. 3-fikat, Kahoot-quiz på Teams, online-plattformar för brädspel, digitala utbildningar för alla considare via vårt affärsområde Excellerate, och utomhusaktiviteter så har vi trots omständigheterna fortsatt att bygga vidare på den kultur som vi har på bolaget. Vår vd Peter Hellgren har också dagligen skickat ut mail med uppdateringar om vad som händer i bolaget, hur föregående och kommande dagar ser ut och vad som händer kring våra kunder och affärer, för att kunna vara så transparenta som möjligt. Vi har också märkt en otrolig uppslutning och ett stort engagemang från alla medarbetare när det gäller att hjälpa både kollegor och kunder som behövt extra stöd under dessa tider! Här på Consid rekommenderar vi framåt att vara på plats två dagar i veckan för att kunna bygga kultur och för att kunna bygga relationer med varandra, och för att underlätta samarbetet med varandra.

Återigen, varmt välkommen till Consid. Vi ser fram emot att jobba med dig och lära känna dig!

Läs mer om vad som händer på Consid

Ta del av senaste nytt på Consid

Folkhemmet 4.0 – en bok om det digitala språnget
Pressmeddelande, Sverige

Säljsuccé för Folkhemmet 4.0

2022-06-21

"Folkhemmet 4.0 - Digitaliseringen förändrar allt" av Peter Hellgren har sålt bäst av alla böcker om digitalisering på Bokus.com den senaste veckan. Ser man till alla ämnen inom samhälle hamnar boken på 13:e plats. 

Almedalen
Pressmeddelande, Sverige

Consid i Almedalen

2022-06-16

Consid finns på plats under Almedalen 2022. Peter Hellgren, vd för Consid, deltar i ett stort antal seminarier och företaget arrangerar också samtal i samverkan med Mötesplats Jönköpings län. 

Södertälje
Pressmeddelande, Södertälje, Sverige

Rekordetablering i Södertälje

2022-06-10

Consids expansion till Södertälje blev en succé. Efter bara fyra månader har kontoret redan ett tio-tal anställda och ytterligare ett tiotal på väg in.

Roboten Sam
Pressmeddelande, Sverige

Roboten Sam fixade webben

2022-06-01

Sundsvall.se har fått ett helt nytt utseende och ny funktionalitet. En av huvudkaraktärerna bakom arbetet är Sam. Han är en robot.

Trelleborg
Pressmeddelande, Sverige, Trelleborg

Consid till Trelleborg

2022-05-30

Consid fortsätter sin expansion i södra Sverige. I dagarna öppnar företaget kontor i Trelleborg och tror på ett 30-tal medarbetare på några års sikt.

bilprovningen
Pressmeddelande, Sverige

Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

2022-05-24

När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

Norge, Pressmeddelande, Sverige

Ny chef för Consid i Gävle

2022-05-20

It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

Oslo
Norge, Pressmeddelande, Sverige

Rekordstart för Consid i Norge

2022-05-18

Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
Pressmeddelande

Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

2022-05-18

It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

SVD Affärsbragd
Pressmeddelande, Sverige

Consid finalist i SvD Affärsbragd

2022-05-16

Consids grundare, Peter Hellgren och Henrik Sandell, fick flest röster när läsarna fick säga sitt i SvD Affärsbragd. Nu tar en jury vid och den 23 maj meddelas vem som vunnit den prestigefyllda utnämningen.

Platsvarumärket Halmstad - Människor i Halmstad på uteservering
Pressmeddelande, Sverige

Nytt platsvarumärke breddar bilden av Halmstad

2022-05-04

Mer än sandstränder och Per Gessle – med sitt nya platsvarumärke breddar Halmstads kommun bilden av staden och positionerar sig på nytt.

Consid till Norge
Pressmeddelande, Sverige

Nytt rekordresultat för Consid

2022-04-28

Consid fortsätter att växa i rekordfart. Under första kvartalet 2022 ökade omsättningen med nära 35 procent, till 514 Msek. Under samma period anställde Consid 140 konsulter, mer än dubbelst så många som under samma period 2021. 

Ladda fler