Varmt välkommen till Consid!

Vad roligt att du ska börja jobba med oss! Innan äventyret sätter igång och du gör din första dag på Consid kan du få lära känna oss lite bättre här. Längst ned på sidan finner du en FAQ, men om du har några ytterligare frågor går det alldeles lysande att höra av sig till den du tror kan svara på din fråga – exempelvis den rekryterare eller chef som du tidigare varit i kontakt med.

Vilka är Consid?

Consid grundades i metropolen Vetlanda år 2000. Då bestod Consid av två personer – Peter Hellgren, idag vd på Consid, och Henrik Sandell, idag CTO, vilka var redo att övervinna världen med vad de hoppades skulle bli ett av nordens ledande IT-bolag. Idag, 21 år senare, består Consid av över 1000 anställda utspridda på 23 kontor runt om i landet, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Men det går snabbt, bara under 2020 slog vi upp portarna till tre nya kontor och välkomnat inte mindre än 240 nya kollegor!

Entreprenörskapengagemang och effekt. Så lyder de tre värdeord som ska genomsyra allt vi tar oss an. För oss betyder dessa att vi är entreprenörer ut i fingerspetsarna och alltid strävar efter att komma framåt. Vi bryr oss om våra kunder, medarbetare och samhället i stort, och att vi vill åstadkomma en märkbar effekt i våra kunders verksamheter och våra medarbetares liv.

Vad som varit viktigast ända sedan starten i Småland är att värdesätta och sätta de anställda i fokus utan att tumma på leveranskvaliteten. Något som är tydligt i mottot som sedan dag ett varit “Vi bygger det företag vi själva alltid velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med”. Att bygga ett sådant bolag kräver mycket hänsyn och respekt. Därför är dessa begrepp centrala i vårt bemötande såväl internt som externt och i samhället i stort.

Nedan kan du ta en titt på hur en vanlig dag på Consid kan se ut!

 

Consids arbetsgivarerbjudande

På Consid kommer du att bli utmanad i din yrkesroll. Vår målsättning är att göra verklig skillnad för våra uppdragsgivare, och leverera över förväntan. För att lyckas med detta så fokuserar vi mycket på att skapa de bästa förutsättningarna för våra anställda, som är vår främsta tillgång. Så, vad kan du förvänta dig av Consid som arbetsgivare?

Balans

För oss är det av yttersta vikt att det finns en sund balans mellan privatliv och arbetsliv. Det berömda livspusslet är inte det enklaste att hantera alla gånger. Därför hittar vi bland annat på aktiviteter där vi kan involvera familj, respektive eller vänner, och har stor respekt för våra anställdas fritid och livssituation. Det ska fungera att jobba på Consid, oavsett var i livet man befinner sig. I filmen nedan ser du vår kollega Andreas från Norrköpingskontoret, som kombinerar IT-konsultlivet med DJ:ande på fritiden.

 

Kompetens

Hos oss står din kompetens i fokus, och vi vet att behovet av kompetensutveckling ser olika ut från individ till individ. Därför anpassar vi din kompetensutveckling efter dina individuella behov, befintliga och kommande uppdrag, önskemål och kompetens. Utveckling på dina villkor, helt enkelt. Våra kollegor Alexandra Lazic och Alexander Gustafsson berättar i filmen nedan vad de sysslar med på Consid.

 

Lagkänsla

På Consid sätter vi laget först – och inte vilket lag som helst. Här är du omringad av delar av Sveriges vassaste kompetens och blir en del av ett team som tillsammans bygger det företag som vi alltid själva velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Och på resan har vi vansinnigt roligt tillsammans!

 

Några höjdpunkter under åren

För att säkerställa att vi lever upp till vårt arbetsgivarerbjudande, och att våra anställda trivs och mår bra så genomför vi varje år en medarbetarundersökning nationellt, där poängsättningen mellan 1-6 visar hur väl våra medarbetare trivs på Consid.

Det är bland annat våra anställdas höga trivselnivå som ligger till grund för att vi både 2017 och 2018 blev utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare av Universum. Under 2020 blev vi utsedda till att ha Sveriges nöjdaste medarbetare, som är ett särskilt nytt pris i samband med det gånga året och övergången till distansarbete. där vi lyckats hålla högt engagemang och lojalitet hos våra medarbetare.

Även utmärkelsen Karriärföretag som vi fått varje år sedan 2016, tack vare vår gemenskap mellan anställda och de karriärmöjligheter som finns hos oss.

Medarbetarundersökning 2020 (skala 1-6)
Utmärkelser genom åren

 

Consid Tech Hints

Här hittar du ett urval av några av våra duktiga kollegor runt om i landet som delar med sig av sina bästa tips!

 

Consids poddar

Under 2018 lanserade vi inte en, utan två poddar – Digitala influencer-podden och UTVECKLA. Sedan dess har det bjudits på många spännande och intressanta gäster och avsnitt, så passa på att lyssna ikapp på dessa!

Digitala influencer-podden riktar sig till dig som vill lära känna några av Sveriges främsta profiler som på olika sätt dagligen driver digitaliseringen framåt på ett föredömligt sätt, där vi varannan torsdag släpper ett nytt avsnitt. Ta del av det senaste avsnittet nedan:

UTVECKLA är kort och gott en podcast om utveckling. Skapad av utvecklare, för utvecklare, där vi en gång i månaden djupdyker i ett specifikt ämne tillsammans med en expert, ofta Considare, på området. Ta del av det senaste avsnittet nedan:

Gå gärna in och följ poddarna i din favoritpoddapp! Vi finns bland annat på Spotify, Podcaster, Google Podcasts och Acast.

 

Känn dig som hemma – på kontoret!

”Wow”. Det är inte sällan vi får höra individer som besöker våra kontor runtom i landet dra efter andan när de blickar ut över våra lokaler. Och konstigt vore väl något annat. Vi lägger otroligt mycket vikt vid att skapa en trivsam miljö för våra anställda att arbeta – och inte minst umgås – i. Låt oss ta dig med runt på ett urval av våra kontor – de som utmärker sig alldeles extra och följer det koncept som vi tillsammans med erkända inredare tagit fram för dessa. Välkommen hem till Consid!

Traditionellt sett är ett kontor en plats ämnad för att utföra arbetsuppgifter på. Inte så konstigt, förstås. Men för oss betyder våra kontor långt mycket mer än så. Härifrån levererar vi självfallet förstklassiga lösningar till våra kunder varje dag.

Men det är också här vi brainstormar fram fantastiska lösningar på problem och jublar över kreativa idéer. Det är här vi möts kring det traditionsenliga tre-fikat, och den trevliga fredags-after-worken. Och, det må vara okonventionellt, men det är också här våra medarbetare hänger med sina polare på helgerna och anordnar festliga sammankomster för nära och kära.

Våra lokaler är ett av de mest kraftfulla sätten som vi bygger vår identitet och profil genom, och vi är väldigt stolta över att vi lyckats med detta.

För oss är det viktigt att inredningen på våra kontor ska ha en stark och tydlig förankring i vår värdegrund. Därför har vi valt att fokusera på att skapa en attraktiv arbetsplats som våra medarbetare känner sig stolta över, med en medveten stil och kvalitet och som genomsyrar samtliga kontor och som stärker vårt varumärke.

Det är därför inte för intet vi har anlitat Elisabeth Lejon, Kristina Hjert och Sofia Nilsson, för att med tydliga mål arbeta fram det inredningskoncept som med tiden applicerats på Consid-kontor efter Consid-kontor. Detta har skapat en stark igenkänningsfaktor mellan dem. Vi ser på inredningen och lokalen som ett ypperligt verktyg för att bygga och stärka företagets identitet där kvalitet, långsiktig och hållbar design samt lokal förankring är viktiga aspekter.

– Ny teknik ger oss enorma möjligheter att utveckla produkter och affärer, men teknik och analyser skapar inte framtiden. Människor gör det. Hos Consid hittar du den ledande mötesplatsen mellan idéer, vision och framtid baserat på den digitala industrin. I våra lokaler vill vi skapa en miljö som stimulerar till att tänka nytt, stort och fritt. Ett klimat som andas snabbrörlighet, innovation och entreprenörskap. Addera sedan kvalitet, kreativitet och begåvning så förstår ni att vi har väldigt kul på jobbet, säger Peter Hellgren, vd, om våra kontor.

 

FAQ

 • Hur många kontor har Consid?
  Idag har vi 23 kontor runt om i landet, och under 2020 öppnade vi tre nya kontor i Kalmar, Karlstad och Halmstad!
 • Hur många jobbar på Consid?
  Eftersom vi växer hela tiden är det sällan en siffra stämmer allt för länge, men sedan början av 2021 är vi ca 1030 medarbetare.
 • Vilka är våra affärsområden?
  Consid har idag 14 affärsområden: Interactive, Communication, Business Intelligence, Application Management, Innovation, Mobility, Test & Quality Management, Digital Transformation, Modern Workplace, Excellerate, Application Development, Internet of Things och Management & Strategy.
  Vårt senaste spännande affärsområde inom ett högaktuellt fält som startades upp hösten 2020 är Cloud! Här kan du läsa mer om dem!
 • Berätta mer om Considgalan!
  Considgalan är en storslagen tillställning som de senaste åren hållit till i Stadshuset i Stockholm. Kollegor från alla kontoren samlas för att ha en rolig kväll, och även respektive är välkommen. Det bjuds på trerättersmiddag, prisutdelningar, dans och underhållning.  År 2019:s Considgala hölls den 26 oktober, och var en magisk kväll där bl.a Frida Boisen, Hélène Barnekow och Ivan on Tech fick ta emot våra externa priser. Internt gick priset som årets medarbetare välförtjänt till Louise Halvardsson, och årets Consid-ambassadör till Thomas Horrdin. Årets IT-projekt vanns av Naturvårdsverket, och Uppsala tog hem segern som Årets kontor.År 2020:s upplaga var annorlunda än tidigare år, den hölls helt digitalt i varje medarbetares hem uppladdat med recept och ingredienser på en festlig 3-rättersmeny som stjärnkocken Fredrik Eriksson komponerat. Samtliga medarbetare fick en  instruktionsvideo och under kvällen hade vi ett gemensamt körschema och det delades ut priser och utmärkelser i vanlig ordning. Det vart en mycket lyckad och festlig hemma-gala. Vi vet ännu inte hur framtiden ser ut, men vi ser redan fram emot Considgalan 2021!

 

 • Vad är The Considition?
  The Considition är ett e-sportshackathon som arrangerades för första gången 2017. Över 180 deltagare från hela Sverige deltog, då det gällde att med hjälp av AI-teknologi hitta den optimala resvägen med minsta möjliga miljöpåverkan från Stockholm till Dubai. 2019 års upplaga av The Considition gick av stapeln den 10 oktober, och vi teamade upp oss med Globhe, det världsledande drönarföretaget som använder drönare och bildigenkänning för att lösa problem i svåråtkomliga områden. Tävlingen handlade om att vara med och göra världen till en bättre plats genom att utveckla en algoritm för bildigenkänning. I höstas samarbetade vi med Riksbyggen, och där gällde det att skapa smarta, hållbara städer inför framtiden med hjälp av algoritmer.I år samarbetar vi med Budbee som är ett Sverige-baserat techbolag som strävar efter att skapa den bästa, och mest hållbara e-handelsupplevelsen. Årets hackathon handlar om att utveckla lösningar för framtidens urbana logistik! Om du vill läsa mer om detta och även förra årets upplaga, kan du kika in här!

 

 • Hur funkar Q Rendezvous?
  QR är vårt kvinnliga nätverk, som vi startat för att främja jämställdheten i branschen. Vi arrangerar QR-träffar, paneldebatter, middagar och föreläsningar runt om på våra kontor, och samarbetar ofta med andra företag och organisationer. Alla kvinnor som jobbar inom Consid är välkomna till alla dessa event, oavsett vilken ort eventet hålls på! På Facebook och Instagram kan du se våra tidigare events och få uppdateringar om vad som är på gång framöver.

 

 • Hur jobbar vi under rådande omständigheter med Covid-19?
  På grund av Corona-virusets utbrott har vi, som många andra, fått tänka om och anpassa oss till ett annat sätt att arbeta och träffas. Många har jobbat hemifrån, då nästan alla av våra kunder har fått det att fungera bra att jobba på distans. Genom det dagliga, digitala kl. 3-fikat, Kahoot-quiz på Teams, online-plattformar för brädspel, digitala utbildningar för alla considare via vårt affärsområde Excellerate, och utomhusaktiviteter så har vi trots omständigheterna fortsatt att bygga vidare på den kultur som vi har på bolaget. Vår vd Peter Hellgren har också dagligen skickat ut mail med uppdateringar om vad som händer i bolaget, hur föregående och kommande dagar ser ut och vad som händer kring våra kunder och affärer, för att kunna vara så transparenta som möjligt. Vi har också märkt en otrolig uppslutning och ett stort engagemang från alla medarbetare när det gäller att hjälpa både kollegor och kunder som behövt extra stöd under dessa tider!

 

PS. Det går alltid bra att anmäla sig till event och aktiviteter redan innan du börjat, för att träffa blivande kollegor. Du är välkommen på allt som du vill och kan vara med på!

Senaste nytt på Consid

Vill du hålla koll på vad som händer på Consid? Då har du hamnat rätt. I vårt nyhetsrum finner du senaste nytt från oss.

Du kan även ta del av allt roligt som händer på Consid genom att följa oss på våra sociala medier.

                            

På vårt Instagramkonto @peopleofconsid kan du som anställd dela med dig av din och ditt kontors vardag på Consid, följ oss gärna där!

Återigen, varmt välkommen till Consid. Vi ser fram emot att jobba med dig och lära känna dig!