Q Rendezvous Woman Award

Consids stipendium

Consids jämställdhetsplattform Q Rendezvous delar årligen ut stipendiet Q Rendezvous Woman Award. Målsättningen med plattformen är att göra IT-branschen mer jämställd där stipendiet syftar till att lyfta någon som föregår med gott exempel. Läs mer här!

http://Therese%20Eriksson_tjej%20sitter%20i%20en%20fåtölj

Therese Eriksson

QR-ansvarig, Nationellt

therese.eriksson@consid.se 0733265434

Q Rendezvous Woman Award – för en mer jämställd bransch

Inom ramen för Consids jämställdhetsplattform Q Rendezvous delar vi ut stipendiet Q Rendezvous Woman Award. Målsättningen med Q Rendezvous är att göra IT-branschen mer jämställd, så att lyfta kvinnliga förebilder är viktigt för att bana väg för andra och att skapa ett inkluderande klimat. Det gäller såväl inom näringslivet som andra områden. Förutom 5 000 kronor får stipendiaten delta i Consids kvinnliga nätverksträffar med Q Rendezvous samt tillgång till Consids kontor för möten och mingel.

Q Rendezvous Woman Award-stipendiet 2020

Gefle IF:s mittfältare Ebba Gavlén tog i december 2020 emot det nyinstiftade Q Rendezvous Woman Award-stipendiet som lyfter förebilder inom damfotbollen. Motiveringen är att hon genom sin sportslighet och laganda, är ett föredöme för andra klubbmedlemmar. Det är Gefle IF som, tillsammans med Consid, utser en Q Rendezvous Woman Award-stipendiat. Tanken är att stipendiet ska gå till en spelare i Gefle IF som verkar för en inkluderande kultur i laget och föreningen, både på och utanför planen. Ledarna i klubben nominerade tre spelare och skickade motiveringarna till Consid. Därefter utsåg Consid vinnaren i diskussion med klubben.

Motiveringen lyder:

”Ebba uppvisar ett gott omdöme både på och utanför planen, sprider glädje omkring sig i omklädningsrummet och bär GIF-emblemet med stolthet. Hon är en bra lagkamrat i med och motgång där hon ständigt peppar och berömmer sina medspelare och lyfter dem när det behövs. Ebba visar engagemang att utvecklas och lära sig på varje enskild träning. Från sina första steg på en fotbollsplan har hon fostrats i Gefle IFs verksamhet och är en förebild för andra unga tjejer genom att visa att det går att ta sig hela vägen till A-laget!”

Nominera föredömen

Känner du någon som förtjänar att få Q Rendezvous Woman Award? Kontakta oss!

- Det är otroligt roligt och överraskande. Jag är framför allt hedrad och stolt över den fina motiveringen. Att ses som en förebild är stort.

Ebba Gavlén, stipendiat 2020