EU:s nya lagar för digitala plattformar

Podcast med Arba Kokalari, Europaparlamentariker, om de nya Internetlagarna

Podcast med Arba Kokalari, Europaparlamentariker, om de nya Internetlagarna (Digital Services Act). När och vad de gäller, hur de kommer påverka de svenska företagen och hur de inte ska bli nya GDPR. 

http://Peter%20Hellgren%20Consid%20VD

Peter Hellgren

CEO Consid AB

peter.hellgren@consid.se +4673-350 88 70

Arba Kokalari om de nya Internetlagarna (Digital Services Act)

I detta avsnitt gästar Arba Kokalari, Europaparlamentariker, podden. Arba har fått förtroendet av EU-parlamentets största partigrupp (EPP) att förhandla om de nya Internetlagarana (Digital Services Act) – EU:s lagar som ska sätta spelreglerna för de digitala plattformarna och innehåll på sociala medier. Arba är därmed den enda svenska EU-parlamentarikern i förhandlingarna.

Vad handlar då dessa lagar om? De nya lagarna, som på engelska heter Digital Services Act, är en av EU:s viktigaste lagstiftningar i närtid. De kommer avgöra förutsättningarna för sociala mediers, internets, e-handelns och den digitala ekonomins framtid under en lång tid framöver. Enligt EU ska de nya lagarna bland annat bidra till större utbud och bättre priser för privatpersoner och företag, göra det lättare för leverantörer att starta och utöka sin verksamhet i Europa samt bidra till större demokratisk kontroll och överblick över systemviktiga plattformar.

Läs mer om den historiska EU-lagen.

Vem är Arba Kokalari?

Arba Kokalari är sedan 2019 Europaparlamentariker där hon representerar Moderaterna i EPP-gruppen. Hon fokuserar på hållbar handel och cirkulärekonomi, digitalisering, stoppa kvinnovåldet och promotar demokrati.

Innan tiden som Europaparlamentariker har Arba bland annat jobbat med kommunikation på Resumé, frilansat som fotograf, varit rådgivare till Carl Bildt och varit PR-chef på både telekombolaget 3 och Electrolux.

Arbas politiska engagemang går långt tillbaka då hon bland annat varit förtroendevald på flera olika positioner inom Stockholms Läns Landsting, Stockholms Stads Fullmäktige och Polismyndigheten.

"Det är viktigt att lagar slår rätt. Det får inte bli ett nytt GDPR"

- Arba Kokalari, Europaparlamentariker

Nyfiken på fler avsnitt?

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!

    Senaste nytt på Consid