Podcast med Hack the Crisis

7000 deltagares digitala lösningar på Coronakrisen

Podcast med Ann Molin från Hack the Crisis om de intensiva förberedelserna, de 7000 deltagarnas digitala lösningar och hur vi digitaliserar oss igenom Coronakrisen.

Hackathonets digitala lösningar löser Coronakrisen

I detta specialavsnitt i och med Coronaviruset COVID-19:s utbredning världen över bjuder Ann Molin, projektledare på Hack the Crisis och Hack for Sweden, på sin syn kring Coronakrisens inverkan på samhället och hur vi genom digitala medel och lösningar kan ta oss igenom den på bästa möjliga sätt.

Hur kommer det sig att Hack the Crisis i Sverige samlade flest deltagare av alla motsvarande hackathon i Europa? Vilka var vinnarna? Hur kommer vinnarnas lösningar användas i verkligheten för att motverka covid-19:s negativa effekter? Och finns det ett före och efter Corona? Ann svarar och förklarar!

Vem är Ann Molin?

Ann har sedan 2009 jobbat på Arbetsförmedlingen där hon bland annat varit Utbildningsledare, Sektionschef och Kvalificerad handläggare. Dessförinnan har hon en bakgrund som legitimerad psykolog och studierektor.

Sedan januari 2018 leder hon arbetet med regeringsuppdraget Hack for Sweden, som Arbetsförmedlingen fick ansvaret för under 2018-2019. Ett uppdrag som syftar till att öka nyttan och tillämpningen av öppna data i Sverige.

Sedan januari 2019 är hon huvudprojektledare på Hack for Sweden och sedan april i år är hon Sveriges ”National Curator” för det internationella hackatonet EUvsVirus. Hon är sedan i april även ansvarig för Hack for Earth.

Coronaspecialer i Digitala influecner-podden

Glöm inte att prenumerera på Digitala influencer-podden i din poddapp för att inte missa framtida avsnitt. Utöver ordinarie avsnitt släpper vi ytterligare sex Coronaspecialer de närmsta veckorna med:

– Vi pratar så mycket i Sverige, vi måste göra mer. Det blev tydligt under Hack the Crisis.

Ann Molin, projektledare Hack the Crisis

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!