Podcast med Uppsala Universitet

Johan Tysk om Coronakrisen

Podcast med Johan Tysk, professor och vicerektor för naturvetenskap och teknik vid Uppsala Universitet, om digitalisering, universitetens snabba Zoom-adaption och hur Corona påverkar utbildningsväsendet.

http://Peter%20Hellgren%20Consid%20VD

Peter Hellgren

CEO Consid AB

peter.hellgren@consid.se +4673-350 88 70

Uppsala Universitets Johan Tysk om Coronakrisen

Johan Tysk är matematikprofessor och vicerektor för teknik och naturvetenskap på Uppsala Universitet – och berättar i detta avsnitt om hur hans och Uppsala Universitets vardag förändrats i och med Coronapandemin. Johan berättar bland annat om hur man försöker svara på behovet av kompetensutveckling bland permitterade ingenjörer och även matcha de behov som finns hos företag nu, och vad universitetsvärlden kommer ta med sig permanent efter Corona.

Vem är Johan Tysk?

Johan Tysk är matematikprofessorn som sedan 2006 är professor på Uppsala universitet. Sedan 2014 är han även vicerektor för vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap på Uppsala universitet.

Johan disputerade 1986 vid University of California, Los Angeles. Han forskar idag på problem om paraboliska och stokastiska differentialekvationer, ofta motiverade av frågeställningar inom finansiell teori. Tidigare har han forskat inom differentialgeometri. Tysk är även medlem Kungliga Vetenskaps-Societeten i Uppsala och Kungliga Vetenskapssamhället i Uppsala.

 

Glöm inte att prenumerera för att hålla koll på kommande avsnitt

– Ett digitalt avancerat näringsliv kan ta Sverige ur krisen, och där kan matematik och universiteten spela en väldigt stor roll.

Johan Tysk, Uppsala Universitet

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!