Podcast med Ann Hellenius, Digitaliseringsrådet

Mångfald som en förutsättning för innovation, digitaliseringens påverkan på samhället idag och i framtiden.

I åttonde avsnittet av Digitala Influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och Ann Hellenius om mångfald som en förutsättning för innovation, digitaliseringens påverkan på samhället idag och i framtiden samt de utmaningar som digitaliseringen genererar, med mycket mer.

Ann Hellenius är den entreprenöriella och drivna CIO:n, tillika CDO:n, som idag driver Scandics digitala transformation framåt.

Hon har tidigare haft rollen som CIO på Bankgirot och Stockholms stad och tagit hem flertalet priser i sin roll som CIO, bland annat Årets CIO 2017, European CIO of the Year 2016 och Influencer of the Year 2016.

Ann sitter även med i regeringens digitaliseringsråd, Röda Korsets IT-advisory board styrelsen för Volvofinans Bank och Lantmäteriet.

Mångfald är förutsättningen för innovation, om du frågar Ann, och hon lägger stor vikt vid olika personers unika egenskaper och styrkor.

I mötet med Ann diskuteras bland annat flera spännande perspektiv på hur vi kan, och bör, betrakta digitaliseringen idag och i framtiden, digitalisering av skolan och utmaningarna med en generation som inte är van med det digitala. Ta del av avsnittet nedan.

Man kan inte värdera digitaliseringen som om den finns eller inte finns. Den är en verklighet vi alla lever i. Vi behöver istället titta på konsekvenser av olika slag.

Ann Hellenius

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!