Kivras vd om framtiden för digital post och digitala kvitton

Podcast med Anna Bäck, vd på Kivra

Podcast om Kivras framtid, bolagets satsning utanför Sveriges gränser och utmaningen med att digitalisera papperskvitton och post.

Avsnitt 51 gästar Anna Bäck, vd på Kivra

I avsnitt 51 av Digitala influencer-podden gästar Anna Bäck, vd på den digitala brevlådan Kivra. Vi kommer prata om allt från Annas karriärsresa på Glocalnet och Veryday/McKinsey Design till hur man på bästa sätt bygger ett hållbart varumärke.

Vi kommer givetvis dyka djupare i Kivra och prata allt om deras affärsidé, varför de lyckats så bra och hur deras framtidsvisioner ser ut. Trevlig lyssning!

Vem är Anna Bäck, vd på Kivra?

Anna Bäck är affärskvinnan som besitter en dubbel masterexamen, en i industriell ekonomi och en i Business Administration (MBA). Hon startade sin yrkeskarriär som CIO/CTO på Glocalnet, för att sedan avancera som VD på Glocalnet Kundservice AB. Därefter flyttade Anna till Kina där hon grundade ett konsultföretag för företagsamhet.

Hon har även varit VD på Infotiv och Managing Director på Ocean Observations – en designbyrå som fokuserar på uppkopplade produkter med kunder som bland annat Ericsson, Huawei och Elektrolux. Hon har också varit Vice President Client Projects (Asia) på Veryday där hon var stationerad i Shanghai.

Sedan 2019 har hon varit VD på den digitala brevlådan Kivra.

 

Höjdpunkter från avsnittet:

I dagens avsnitt kommer vi prata om Annas karriärsresa, från tiden på Glocalnet till rollen som VD på Kivra. Vi kommer utöver detta prata om hur man bygger ett hållbart och attraktivt varumärke som Kivra, vilka möjlighet och utmaningar som kommer med en digital brevlåda samt vilka framtidsplaner företaget står inför.

Anna kommer dessutom ge sina bästa tips till kvinnliga studenter som funderar på en karriär i IT-branschen.

Nedan följer avsnittets höjdpunkter i tidsstämplar.

[01:30] – Vem är Anna Bäck och hur började hennes karriärsresa?

[02:45] – Anna var under början av 2000-talet CIO och CTO på Glocalnet. Här berättar hon mer om denna tid och vad hon tog med sig från denna erfarenhet.

[04:45] – Varför har Anna ett sånt intresse för Asien?

[07:00] – Anna berättar om sin resa på Veryday/McKinsey Design.

[10:20]5 snabba favoritfrågor! Vilken är egentligen Annas favoriträtt?

[11:35] – Anna är idag VD på Kivra. Här berättar hon mer om vad som ingår i rollen som VD och vad Kivra har för grundvision.

[13:25]Vilka är Kivra? Här berättar Anna mer om företaget och hur deras affärsidé ser ut.

[14:15] – Hur ser organisationen Kivra ut och hur föddes idén till den digitala brevlådan?

[15:30] – Vad är det egentligen som har gjort att Kivra har lyckats så bra? Här pratar Anna om vikten av tålamod, integritet och bra kundservice.

[16:50] – Hur många användare har Kivra?

[17:10] – Hur förändrar man ett beteende på en målgrupp? Anna berättar en anekdot som fick henne att inse hur bra faktiskt Kivra är.

[19:05] – Anna berättar om Kivras planer på etablering i Finland. Varför Finland och hur ska de göra för att ta sig in på den finska marknaden?

[21:35] – Hur jobbar Kivra med att bygga varumärke?

[22:45] – Vilka utmaningar står Kivra inför? Här pratar Anna om framtida mål och vad de målen kräver.

[24:05] – Här berättar Anna om Kivras kommande lansering av digitala kvitton och synen på hållbarhet.

[26:10] – Vi pratar om Kivras påverkan på Digitalt utanförskap.

[29:15] – Hur ser konkurrensen ut när det kommer till digital post utifrån en global kontext?

[30:10] – Hur är det att vara kvinna i en mansdominerad IT-bransch, och vad kan man faktiskt göra för att förebygga dagens ojämställda könsfördelning?

[37:35] – Anna ger sina absolut hetaste digitaliserings- och effektiviseringstips!

[39:00]Tips till framtida studenter och framtida yrkesverksamma.

[39:55] – Vilka är Annas främsta förebilder?

[41:10] – Så här gör du om du vill veta mer om Kivra och Anna Bäck!

– Jag letade fram alla försäkringspapper till vår hund samtidigt som jag satt i skidliften i Trysil. Detta var ett sånt tillfälle där jag kunde luta mig tillbaka och tänka: jäklar vilken bra tjänst det här är!

Anna Bäck, vd Kivra