Podcast med Anna Felländer, AI Sustainability Center

Framtiden för artificiell intelligens och de etiska dilemman som AI står inför, digitala förebilder och hur vi kan nå en mer jämställd bransch.

I 16:e avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och Anna Felländer, medgrundare av AI Sustainability Center, bland annat om framtiden för artificiell intelligens, de etiska dilemman som AI står inför, Annas förebilder och hur vi kan nå en mer jämställd bransch.

Anna Felländer är medgrundaren av AI Sustainability Center som sedan två år tillbaka även sitter med som ledamot i Digitaliseringsrådet.

Hon har en bakgrund som ekonom, med en master i makroekonomi, på bland annat Swedbank som chefsekonom och digital- och framtidsekonom, och Finansdepartementet som makroekonom.

Anna är idag även affilierad till KTH, sitter med i flertalet AI-baserade företags styrelser, och brinner för en hållbar utveckling av AI.

I mötet med Anna diskuteras bland annat hur man bör jobba med hållbar och etisk AI för att undvika diskriminering, integritetskränkning och felaktiga beslut, hur människan och AI samarbetar på bästa möjliga sätt, huruvida automatiseringen kommer påverka framtidens arbetsmarknad och hur vi med hjälp av förebilder kan motverka kompetensbristen, och främja jämställdhet, inom it-branschen.

- Det finns en skevhet när teknologin rusar iväg och varken lagstiftning eller mätning av samhällseffekterna hänger med.

Anna Felländer

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!