Podcast med Carolin Solskär, Nordic Tech House

Resan från vardagen som kock till att idag vara innovationschef på ett start up som Nordic Tech House.

I det 24:e avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och Carolin Solskär, innovationschef på Nordic Tech House.

Lyssna på resan från vardagen som kock och sjöman till att idag vara innovationschef på startupacceleratorn Nordic Tech House.

Spaningar kring framtidens hetaste startups, innovationstips för såväl det lilla som stora bolaget och bakgrunden till hennes initiativtagande i #metoo-rörelsen är ytterligare områden som berörs.

Carolin Solskär är den före detta kocken och sjömannen som sadlade om och tog en dubbelkandidat i företagsekonomi och datavetenskap.

Under studierna grundade hon flera bolag och lade ned stora delar av sin tid på att anordna evenemang för entreprenörer.

Efter studierna har hon hunnit med två roller på Microsoft och är idag innovationschef på Nordic Tech House, där hon hjälper folk realisera sina drömmar.

Hon var även med och initierade #metoo-manifestationen i Sverige.

- För att motverka kompetensbristen och ta tillvara på digitaliseringen i Sverige måste vi gå ifrån mer traditionella och långa universitetsutbildningar.

Caroline Solskär

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!