Podcast med Aftonbladets Eric Rosén

Om medias ansvar i Coronatider

Podcast med Aftonbladet om medias ansvar och roll i en krissituation, samt vikten av medias informationsspridning under COVID-19:s utbrott.

Aftonbladets samhällsviktiga roll under Coronakrisen

I detta specialavsnitt i och med Coronaviruset COVID-19:s utbredning världen över bjuder Eric Rosén, biträdande redaktör på Aftonbladet, på sin syn kring medias roll i kris och hur journalister och mediabranschen påverkas av Coronakrisen.

Vilket ansvar har medier så som Aftonbladet under Coronautbrottet? Hur prioriterar man i alla de nyheter som finns att förmedla kring Corona? Är det okej att låsa in innehåll bakom betalväggar? Hur framställs virusutbrottet i våra största medier? Eric reder ut dessa, och många andra, frågor kring media och journalism i Coronatider.

Vem är Eric Rosén?

Eric Rosén är journalisten och författaren som idag arbetar som biträdande redaktör på Aftonbladet. Han var mellan 2013 och 2018 chefredaktör och ansvarig utgivare för den opinionsbildande webbplatsen Politism.se och har även varit redaktör på Dagens Arena och nyhetschef på Nyheter 24.

År 2019 debuterade han dessutom som författare med den självbiografiska boken Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort.

Coronaspecialer i Digitala influecner-podden

Glöm inte att prenumerera på Digitala influencer-podden i din poddapp för att inte missa framtida avsnitt. Utöver ordinarie avsnitt släpper vi ytterligare sex Coronaspecialer de närmsta veckorna med:

– Vi ska inte elda på i onödan, men vi ska inte väja för att skriva saker folk kan bli rädda för, om det är relevant att skriva om.

Eric Rosén, biträdande redaktör, Aftonbladet

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!