Podcast med Cristian Brolin, Södra

Hur en skogsägarförening kan använda sig av en mjukvarurobot samt huruvida man kan styra timmerlevererande lastbilar från distans.

I avsnitt 32 träffar Peter Hellgren, vd på Consid, Cristian Brolin, CDO på Södra – Sveriges största skogsägarförening.

I avsnittet berörs frågor så som hur en skogsägarförening kan använda sig av en mjukvarurobot, huruvida man kan styra timmerlevererande lastbilar från distans och hur digitaliseringen påverkar traditionella industrier.

Cristian Brolin är CDO:n som 1998 tog en dubbelkandidat i företagsekonomi och datavetenskap. Kort därpå blev han Head of Data Centre Services på Boss Media, och han har därefter hunnit med att vara så väl CIO på ett programvaruföretag, och Director for Global Data Center Operations Governance på ett multinationellt spelbolag.

2013 startade han sitt eget bolag där han sysslar med ett stort intresse – fotografering. I mars 2018 började Cristian som CIO på Södra, Sveriges största skogsägarförening, och 10 månader senare fick han den roll som han idag har som CDO på bolaget.

I mötet med Cristian diskuteras bland annat var digitaliseringen av traditionella branscher, så som skogsindustrin, befinner sig och var den är på väg.

Hur kan ett skogsbolag använda sig av en mjukvarurobot? Är det möjligt att styra timmerlevererande lastbilar från distans? Vad kan man egentligen göra av trä? Dessa frågor och många andra får du svar på i avsnittet med Cristian! Trevlig lyssning!

- För att motverka bristen på IT-kompetens måste utbildningar bli bredare och omfattas mycket mer av IT-verktyg. Industrin måste även bjuda in mer och våga låta unga lära sig på plats.

Cristian Brolin

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!