Karmas Elsa Bernadotte om framtidens haantering av matsvinn

Podcast med Elsa Bernadotte, vd och grundare Karma

Podcast om Karma och deras arbete mot ”The Zero Food Waste Generation” genom att minska matsvinn med sin smarta app.

INSPELNINGSDATUM: 11 MARS 2020

Karma – appen som minimerar matsvinnet

I avsnitt 53 av Digitala influencer-podden gästar Elsa Bernadotte, medgrundare av Karma – applikationen som hjälper livsmedelsbranschen att minimera sitt matsvinn.

Vi pratar bland annat om Karma, The Zero Food Waste Generation och gången då Barack Obama bjöd in Elsa till ett rundabordetsamtal för att prata om hållbarhet och entreprenörskap. Trevlig lyssning!

Vem är Elsa Bernadotte?

Elsa tog examen i företagsekonomi på Handelhögskolan 2012 och blev strax därefter Jr. Brand Manager på CHANEL, därefter bytte hon mode mot glass och grundade Pop Fruits – ett bolag som erbjuder ett nyttigt alternativ till glass. År 2015 grundade hon Karma som hon sedan dess har varit COO på.

Höjdpunkter från avsnittet:

I dagens avsnitt kommer vi att prata om framgångssagan bakom den digitala plattformen Karma. Elsa kommer avslöja hur Karma kapitaliserade på livsmedelsbranschens matsvinn. Karma har idag hela 1,3 miljoner användare och 7,500 anslutna företag och antalet ökar varje dag. Hur kommer det sig att Karma har blivit till den framgångssaga som de är idag, detta och mycket mer kommer Elsa att svara på.

Nedan följer avsnittets höjdpunkter i tidsstämplar.

[01:35] – Vi inleder med att prata om Elsas karriärsresa från det att hon år 2012 tog examen från Handelshögskolan i Stockholm. Nu är hon medgrundare på Karma – applikationen som hanterar matsvinn och bidrar till ett bättre klimat. Där emellan har hon jobbat som junior brand manager på modeföretaget CHANEL, utbildat sig till Personlig tränare och startat företaget Pop Fruits.

[03:25] – Var ifrån kommer Elsas drivkraft ifrån? Här berättar hon varför hon lämnade sin tjänst på CHANEL för att sikta mot stjärnorna.

[07:00] – År 2013 startade Elsa företaget Pop Fruits – företaget som erbjuder fryst frukt på pinne. Här berättar hon mer om den tiden.

[08:25] – Hur kommer det sig att Elsa utbildade sig till personlig tränare?

[10:40] – 5 snabba favoritfrågor med Elsa Bernadotte.

[13:40] – Här pratar vi om Karma – den digitala plattformen som låter restauranger och matbutiker sälja den mat som annars skulle slängas.

[20:10] – Hur ser en vardag ut i rollen som COO på Karma?

[21:40] – Varför blev Elsa så intresserad av just livsmedelsbranschen? Här pratar Elsa om sitt intresse för personlig utveckling och mänsklig optimering.

[22:50] – Karma finns idag i 150 städer i Sverige, Frankrike och England. Hur ser framtida expansionsplaner ut?

[24:15] – Karma har idag totalt 1,3 miljoner användare och 7,500 företag anslutna. Hur ser framtida tillväxtplaner ut?

[24:45] – Här pratar Elsa om några av hennes mest minnesvärda stunder i sin karriär. Bland annat när hon blev inbjuden till ett rundabordsamtal av president Barack Obama.

[27:00] – Hur ser 2020 ut?

[28:40] – Vi pratar socialt entreprenörskap. Vad betyder detta begrepp och varför är det viktigt?

[29:40]1,000 ton mat, 3 miljoner måltider & 1500 ton koldioxidutsläpp. Dessa siffror beskriver hur mycket Karma har lyckats rädda från det att de startade företaget.

[31:00] – Hur gör vi för att uppnå en ”Zero Food Waste Generation”? Här pratar Elsa om vikten i att utbilda politik, akademi och näringsliv för att kunna uppnå en mer klimatsmart livsstil.

[34:35] – Här ger Elsa sina bästa tips till entreprenörer.

[37:30] – Här ger Elsa sina bästa digitaliserings- och effektiviseringstips till företag.

[39:35] – Elsas tips till studenter och framtida yrkesverksamma.

[40:20] – Vilka är Elsas förebilder?

[41:30] – Så här gör du om du vill veta mer om Elsa Bernadotte och Karma.

Make speed a habit. Ju snabbare du gör saker, desto snabbare kan du göra fel för att sedan lära dig från det.

Elsa Bernadotte, medgrundare och COO, Karma

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!