Podcast med Helena Samsioe, GLOBHE Drones

Drönarens framtid och hur det är att driva ett tech-startupbolag som ung kvinna.

I tionde avsnittet av Digitala Influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och Helena Samsioe, vd och grundare på GLOBHE Drones, bland annat om drönarens framtid, Afrika som innovationskontinent, hur det är att driva ett tech-startupbolag som ung kvinna samt hur drönarutvecklingen ska ta fart i Kista inom kort.

Helena Samsioe är vd:n och grundaren på Globhe Drones – den svenska startupen som med hjälp av drönare skapar en bättre framtid genom exempelvis leverans av medicinsk utrustning till otillgängliga områden i Rwanda och Malawi.

Hon har bland annat rankats bland de 100 bästa unga företagsledarna i Sverige och bland ”World’s Top 50 Women in Tech” på Forbes lista.

Hon har även vunnit Di Digitals utmärkelse ”Female Founder of the Year” och Swedbanks innovationstävling Rivstart, samt blivit omnämnd som ”The Drone Queen” av BBC.

I mötet med Helena diskuteras bland annat drönarens framtid, Afrika som innovationskontinent, hur det är att driva ett tech-startupbolag som ung kvinna samt hur drönarutvecklingen ska ta fart i Kista inom kort. Ta del av avsnittet nedan.

Sverige kommer behöva bli bättre på att förstå att det inte alltid är de traditionella länderna som ligger i framkant kring innovation.

Helena Samsioe

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!