Podcast med Joel Hellermark, Sana Labs

Smarta algortimer, skolans digitalisering och framtiden för AI.

I det 21:a avsnittet av Digitala influencer-podden, från Almedalen, samtalar Consids vd Peter Hellgren och Joel Hellermark, grundare och vd på Sana Labs, bland annat om hur han som 13-åring började programmera, som 16-åring startade sitt första bolag för att som 20-åring grunda AI-bolaget Sana Labs. Smarta algortimer, skolans digitalisering och framtiden för AI är ytterligare teman som diskuteras.

Joel Hellermark är grundaren och vd:n på Sana Labs, ett ledande AI-bolag som fokuserar på utbildning.

Joel lärde sig som 13-åring att programmera i C och grundade sitt första bolag som 16-åring – då kring teknologin bakom videorekommendationer.

Han har sedan dess jobbat med mjukvaruutveckling, fram till det att han 2016 grundade Sana Labs. Joel är av regeringen utsedd AI-specialist och listades under 2018 på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 supertalanger.

Den teknik som Joel utvecklat inom ramarna för Sana Labs har synts i bland annat BBC, Yahoo Finance, TED, The Guardian, Financial Times och Wired.

I mötet med Joel diskuteras bland annat hur hans resa sett ut från att som 13-åring lära sig programmera till att idag vara grundare och vd på ett av världens mest omtalade AI-bolag inom utbildning.

Algoritmerna bakom Sana Labs, bolagets framtidsplaner, framtidens digitala utbildningsväsen och AI-teknologins ljusa framtid är ytterligare områden som Joel delar med sig av insikter kring.

- AI kan frigöra tid för lärare för andra tidskrävande områden, som exempelvis mentorskap.

Joel Hellermark

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!