Podcast med Josefine Landgård, Kry

Hur det var att grunda den digitala vårdappen samt framtidsspaningar vad gäller den svenska healthtech-scenen.

I det 22:a avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och Josefin Landgård, medgrundare till Kry, bland annat om hur det var att grunda den digitala vårdappen och hur tiden sedan dess sett ut.

Josefin delar även med sig av sina framtidsspaningar vad gäller den svenska healthtech-scenen och sina egna framtidsplaner.

Josefin Landgård tog 2009 en examen inom management och har sedan dess hunnit med och axla flertalet ledarroller som bland annat vd på GlossyBox och Operations Director på Faction Skis.

2014 var hon med och grundade Kry, då hon även blev vd på bolaget. I maj i fjol lämnade hon dock sin operativa roll på Kry för att ta sig an nya utmaningar och bland annat hjälpa svenska startups inom healthtech att växa.

I mötet med Josefin diskuteras bland annat hur det var att grunda den digitala vårdappen Kry och hur tiden sedan dess sett ut.

Hon delar även med sig av sina erfarenheter av att driva bolag i motvind och sina insikter kring hur framtidens digitala sjukvård kan komma att se ut. Hon bjuder dessutom på ett par värdefulla karriärstips.

- Om en läkare ska hålla sig ajour med all forskning skulle den behöva läsa 36 timmar om dagen. Det finns ingen möjlighet för en hjärna att processa den informationen. Det är bättre att en bot gör det.

Josefine Landgård

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!