Podcast med Leila Karchaoui, Bygg Broar

Hur Sverige mår, hur viktig den sociala och humana hållbarheten är samt hur man som organisation kan jobba för att främja den.

I det 28:e avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren Leila Karchaoui, medgrundare av Bygg Broar, bland annat hur Sverige mår, hur viktig den sociala och humana hållbarheten är samt hur man som organisation kan jobba för att främja den.

Leila, även känd som Glädjeministern, är eldsjälen som med en tuff uppväxt i bagaget följt sina drömmar och hela tiden jobbat mot sina mål.

Hennes karriär började som butiksekonom på Shell och har innan grundandet av Bygg Broar innehållit roller inom redovisning på Deloitte, Byggmax, Happy Homes och Kronans Apotek. På Kronans Apotek blev hon sedermera Head of Accounting & Financial Controlling.

Som ovan nämnt var Leila med och grundade Bygg Broar, en innovationsplattform för human hållbarhet, vilken hon numera driver.

I mötet med Leila diskuteras bland annat hur Sverige som land mår när det kommer till psykisk ohälsa, hur och varför man bör jobba mer med human och social hållbarhet samt hur initiativ som Bygg Broar kan bidra till en positiv samhällsutveckling i landet och världen.

Leila delar även med sig av sina erfarenheter och lärdomar från uppväxten och karriären, och berättar om eventet på Cirkus den 14 oktober. Trevlig lyssning!

- Antalet sjukskrivna på grund av stress och liknande har mer än fördubblats sedan 2006. Om vi i näringslivet tar vårt ansvar så tror jag att vi kan stoppa den negativa utvecklingen och skapa mer hållbara och meningsfulla arbeten.

Leila Karchaoui

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!