Podcast med Lisa Farrar, Nordic Choice Hotels

Varför fönsterlösa hotellrum kommer bli nästa svit-upplevelse och hur framtidens hotellreception kommer se ut.

Hur digitaliserar man egentligen en hel hotellbransch? I avsnitt 41 av Digitala influencer-podden gästar Lisa Farrar, CDO för Nordic Choice Hotels samt chef för digitala utvecklingsbolaget eBerry.

I detta avsnitt berättar Lisa vilka möjligheter digitaliseringen har gett upphov till, varför fönsterlösa hotellrum kommer bli nästa svit-upplevelse och hur framtidens hotellreception kommer se ut. Ett otroligt spännande avsnitt.

Vem är Lisa Farrar?

Lisa Farrar har en lång erfarenhet inom sälj, affärsutveckling och att driva på digitala förändringar.

Hon har bland annat varit försäljningschef inom Hertz, vd på Mr. Jet och Skandinavienchef för Groupon innan hon 2015 klev in på Chief Digital Officer på Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice Hotels.

Hotellkedjan har lagt all sin teknikutveckling och innovation i dotterbolaget eBerry som Lisa 2016 ansvarar för med uppdraget att skapa världens bästa gästresa.

Utöver detta minst sagt ärofyllda uppdrag sitter Lisa även med i styrelsen för Musti ja Mirri Oy – den finska koncernen där bland annat Arken Zoo och Djurmagazinet ingår.

Hur ser framtidens hotellupplevelse ut? Hur jobbar man idag för att kunna dra nytta av den digitala världens möjligheter inom hotellbranschen? Varför lägger man all innovation och digital utveckling i ett separat dotterbolag? Och vad handlar egentligen ”Dare to disagree, and f*ck hierarchies” om? Det får du lära dig av Lisa i avsnitt 41 av Digitala influencer-podden.

Lisa bjuder även på insikter och tips kring hur man bör tänka i digitaliseringsarbetet med massvis av exempel från hotellbranschen. Trevlig lyssning!

 

Höjdpunkter från avsnittet:

[00:40] Välkommen till podden Lisa! Vi inleder intervjun med en snabb introduktion följt av en spännande tillbakablick på Lisas yrkeskarriär.

[03:40] Lisa om sin roll som VD på MrJet – bolaget där man kan jämföra och boka resor med flyg, hotell och hyrbilar för att hitta det bästa erbjudandet på resor till din drömdestination.

[06.50] Lisa presenterar dotterbolaget Eberry – ett nordiskt startup-bolag med visionen att återuppfinna din hotellupplevelse på ett revolutionerande sätt. ”Vi ska skapa världens bästa gästresa” – Lisa Farrar.

[12:00] Vad gör Lisa på fritiden?

[13:00] Lisa om sina absoluta favorithotell och vad man bör besöka på sin nästkommande resa. Här presenterar hon kedjorna Amerikalinjen, Clarion, Comfort och Quality och hur man ska välja när man söker hotellupplevelse.

[16:40] Hur är det att jobba med digitalisering i hotellbranschen? Lisa berättar om utmaningar och möjligheter såväl i tekniken som människorna man jobbar för- och med. Att vända människors traditionella syn på en hotellupplevelse är inte alltid så lätt.

[18:40] Lisa om varför man väljer att öppna nya bolag istället för att integrera områden i bolaget som helhet. Hon presentera också Eberrys mantra: ”Dare to disagree, and f*ck hierarchies” och berättar varför denna filosofi har grundats.

[25:15] – Lisa om framtidsplaner och kommande projekt inom Nordic Choice Hotels och Eberry. Hon presenterar konceptet ”Choose a room” där gäster får möjligheten att välja exakt vilka rum de vill ha inför sin hotellvisit. Här presenterar hon också en tjänst där gäster kan få hem hotellupplevelsen till ditt eget hem.

[32:00] – Vilka utmaningar står hotellbranschen inför? Lisa delar med sig av spännande insikter.

[35:35] Hur kan företag samarbeta för att skapa en ultimat hotellupplevelse? Lisa berättar om hur man i samarbete med andra kedjor kan skapa en personlig upplevelse för gästerna baserad på gästens tidigare köpvanor och historik.

[38:10] Hur ser framtidens hotellreception ut?

[40:45] Vi pratar om smarta hem och uppkopplade prylar. Lisa presenterar projektet MeScapes där fönsterlösa hotellrum kan förvandlas till en drömupplevelse med hjälp av bildprojektorer, ljud och dofter.

[43:40] Vad händer om vi tar hotellupplevelsen till olika kontorsmiljöer? Lisa berättar om intressanta möjligheter.

[47:45] Hur kan man jobba med människor för att de ska anamma ny teknik och för att bli entusiastiska kring digitalisering i stort?

[49:40] Lisa om bristen inom IT- och digital kompetens. Hur gör vi för att öka intresset inom denna bransch och för att behålla den kompetens som vi redan nationellt besitter. Vi pratar också om hur vi kan förändra IT-branschen till en mer jämställd bransch.

[58:05] Lisas bästa tips till studenter och framtida yrkesverksamma.

[1:00:15] Såhär gör du om du vill läsa vidare om Lisa Farrar, Nordic Choice Hotels och Eberry.

 

- Genom digital teknik har vi lyckats skapat en möjlighet där vi får fönsterlösa hotellrum att bli väldigt eftertraktade. Med hjälp av projektorer och ljudsystem kan du som gäst välja vilken miljö du vill vakna upp i.

Lisa Farrar

Ta del av fler poddavsnitt

Kristine Ulander, DIGG
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Delad data – dubbel glädje – Kristine Ulander, DIGG

Digitala Influencer-podden med Kristine Ulander, strateg på DIGG, om kopplingen mellan datadelning och tillväxt.

Tim Bjelkstam, vd och grundare, TipTapp, Digitala Influencer-podden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Från app till tipp – Tim Bjelkstam, Tiptapp

Digitala Influencer-podden med Tiptapps vd och grundare Tim Bjelkstam, om tjänsten som tog både lagstiftare och politiker på sängen.

Pär Wallin, chef IoT och proptech, Heimstaden, i Digitala Influencer-podden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Ett hem i molnet – Pär Wallin, Heimstaden

Digitala Influencer-podden med Pär Wallin, chef för IoT och proptech på Heimstaden, om smarta hem och digitala hyregäster.

UTVECKLA, avsnitt 35, Devsecops
2 min lästid
podd:
UTVECKLA

DevSecOps med Joakim Bajoul Kakaei, Snyk

Podd, UTVECKLA, om DevSecOps med Joakim Bajoul Kakaei, senior software engineer på Snyk.

Per Strömberg, vd ICA Gruppen, Digitala Influencerpodden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Robotmat – Per Strömberg, vd ICA Gruppen

Digitala Influencer-podden med Per Strömberg om robotplock på lagret och drönarsläpp i skärgården.

Erik Bennerhult, vd Naktergal, DIP
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Får trögrörlig bransch att flyga – Erik Bennerhult, vd Näktergal

Digitala Influencer-podden med Näktergals vd Erik Bennerhult, om hur ny teknik kan göra bolån mer demokratiska.

Henrik Nilsson, Inrego, Digitala Influencer-podden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Från linjärt till cirkulärt – Henrik Nilsson, grundare Inrego

Digitala Influencer-podden med Inregos grundare Henrik Nilsson, , om återbruk istället för återvinning och avfall som resurs.

Mios vd Björn Lindblad i Digitala Influencer-podden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Digital ommöblering – Björn Lindblad, vd Mio

Digitala Influencer-podden med Mios vd Björn Lindblad, om att möblera om digitalt i en otymplig bransch.

Ladda fler

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!