Podcast med Jonas Arvidsson, Parakey

Allt från framtidens mobila nycklar och digitala passersystem till hur man går tillväga för att utveckla en riktigt bra hiss-pitch inför sökning av riskkapital.

I dagens avsnitt av Digitala influencer-podden gästar Jonas Arvidsson, en av grundarna till det digitala passersystemet Parakey.

Vi pratar om allt från framtidens mobila nycklar och digitala passersystem till IT-säkerhet och hur man går tillväga för att utveckla en riktigt bra hiss-pitch inför sökning av riskkapital.

Jonas berättar utöver detta vilka möjligheter ett mobilt passersystem som Parakey ger upphov till och på vilka sätt denna lösning kan förenkla vardagen för såväl små företag som stora organisationer.

Vem är Jonas Arvidsson?

Jonas Arvidsson är den teknikintresserade pappaprenören som år 2014, tillsammans med tre studiekompisar, startade det digitala passersystemet och bolaget Parakey.

Han har en bakgrund som utbildad systemingenjör på försvarshögskolan och tog år 2012 en masterexamen på Chalmers tekniska högskola inom Automation och mekatronik.

Jonas älskar att axla såväl sälj-utmaningar som komplexa, tekniska problem – vilket sannerligen gör honom till en multikompetent entreprenör.

I mötet med Jonas pratar vi om allt från framtidens digitala nyckellösningar till anledningar till varför man ska våga testa sig på en tekniskt inriktad utbildning.

Vi diskuterar även smarta hem, uppkopplade prylar, möjligheter och utmaningar med framtidens säkerhetssystem och varför man som företag ska våga implementera ett digitalt passersystem.

Allt detta plus mycket mer i dagens avsnitt av Digitala influencer-podden. Trevlig lyssning!

 

Höjdpunkter från avsnittet:

[00:40] – Välkommen till podden Jonas! Vi inleder intervjun med att prata om Jonas karriärs-resa – från att ha läst till systemingenjör på försvarshögskolan till att studera automation och mekatronik på Chalmers tekniska högskola, skriva kandidatuppsats åt Volvo Car Group och starta det digitala passersystemet Parakey.

[07:50] – Jonas presenterar Parakey – det digitala nyckelföretaget. Här beskriver han också de tekniska komponenter som produkten grundas på samt hur denna tjänst ska revolutionera sättet vi låser upp dörrar framgent.

[12:35] – Hur ser marknadens utmaningar ut? Jonas beskriver de svårigheter som uppstår när man ska försöka utbilda en helt ny marknad. Jonas förklarar hur Parakey arbetar för att få företag att förstå värdet och de möjligheter som en digital nyckelhanteringstjänst ger upphov till.

[16:20] – Hur ser tillväxten ut för Parakey? Jonas förklarar värdet av återkommande kunder och hur försäljning går till i största allmänhet.

[18:00] – ”Data är den digitala tidens olja”. Jonas förklarar hur Parakey jobbar med data idag och vilka möjligheter data kan ge upphov till i deras bransch.

[20:35] – Hur ska man tänka kring riskkapital? Jonas ger sina bästa tips kring när och hur man ska söka samt hur man på bästa sätt utvecklar en riktigt bra hiss-pitch för bästa resultat.

[22:10] – Hur bygger man upp ett bra team? Här pratar Jonas om vikten i att hitta personer som besitter olika färdigheter och personligheter men som vill röra sig mot gemensamma mål.

[26:45] – Om smarta hem och uppkopplade prylar. Jonas berättar om potentiella risker och möjligheter.

[28:05] – Hur jobbar Parakey med IT-säkerhet?

[29:20] – Jonas om samtidens IT-kompetens. Vad kan man göra för att förebygga detta problem och hur kan man med hjälp av lekfullhet väcka ett IT-intresse hos tillsynes ointresserade människor.

[31:30] – Vad ska man göra för att få in fler kvinnor till IT-branschen?

[33:00] – Jonas bästa tips till studenter och framtida yrkesverksamma. ”Var inte blyg att testa en teknisk utbildning” – Jonas Arvidsson.

[35:30] – Så här gör du för att läsa mer om Jonas Arvidsson och Parakey.

- Det kändes omodernt att använda sig av passerkort och nycklar. Vi skapade en lösning som gjorde det möjligt för företag, fastigheter och andra organisationer att låsa upp dörrar med hjälp av mobiltelefonen.

Jonas Arvidsson

Ta del av fler poddavsnitt

Tim Bjelkstam, vd och grundare, TipTapp, Digitala Influencer-podden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Från app till tipp – Tim Bjelkstam, Tiptapp

Digitala Influencer-podden med Tiptapps vd och grundare Tim Bjelkstam, om tjänsten som tog både lagstiftare och politiker på sängen.

Pär Wallin, chef IoT och proptech, Heimstaden, i Digitala Influencer-podden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Ett hem i molnet – Pär Wallin, Heimstaden

Digitala Influencer-podden med Pär Wallin, chef för IoT och proptech på Heimstaden, om smarta hem och digitala hyregäster.

UTVECKLA, avsnitt 35, Devsecops
2 min lästid
podd:
UTVECKLA

DevSecOps med Joakim Bajoul Kakaei, Snyk

Podd, UTVECKLA, om DevSecOps med Joakim Bajoul Kakaei, senior software engineer på Snyk.

Per Strömberg, vd ICA Gruppen, Digitala Influencerpodden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Robotmat – Per Strömberg, vd ICA Gruppen

Digitala Influencer-podden med Per Strömberg om robotplock på lagret och drönarsläpp i skärgården.

Erik Bennerhult, vd Naktergal, DIP
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Får trögrörlig bransch att flyga – Erik Bennerhult, vd Näktergal

Digitala Influencer-podden med Näktergals vd Erik Bennerhult, om hur ny teknik kan göra bolån mer demokratiska.

Henrik Nilsson, Inrego, Digitala Influencer-podden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Från linjärt till cirkulärt – Henrik Nilsson, grundare Inrego

Digitala Influencer-podden med Inregos grundare Henrik Nilsson, , om återbruk istället för återvinning och avfall som resurs.

Mios vd Björn Lindblad i Digitala Influencer-podden
6 min lästid
podd:
Digitala influencer-podden

Digital ommöblering – Björn Lindblad, vd Mio

Digitala Influencer-podden med Mios vd Björn Lindblad, om att möblera om digitalt i en otymplig bransch.

UTVECKLA, avsnitt 34, Designsystem med Frida Engman, UX-lead på Consid i Eskilstuna
3 min lästid
podd:
UTVECKLA

Designsystem med Frida Engman, UX-Lead på Consid

Podd, UTVECKLA, om designsystem med Frida Engman, UX-lead på Consid i Eskilstuna

Ladda fler

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!