Podcast med Per Grankvist, Författare och journalist

Fenomenet filterbubblor, algoritmer och digitaliseringens påverkan på vår omvärld.

I sjunde avsnittet av Digitala Influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och författaren och journalisten Per Grankvist om fenomenet filterbubblor, algoritmer, digitaliseringens påverkan på vår omvärld med mycket mer.

Per Grankvist är journalisten, författaren och folkbildaren som bland annat skrivit för Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Veckans Affärer, och synts och hörts ibland annat SVT, TV4 och Sveriges Radio.

Ett av Pers specialområden är hållbarhet och hur den bidrar till nya idéer och lönsamhet i näringslivet, men han är kunnig inom många områden och har förmågan att förmedla komplicerade fenomen på ett begripligt sätt, något som gjort att han blivit utsedd till näringslivets superkommunikatör av tidningen Resumé hela tre gånger.

Han har även skrivit flera böcker och delat med sig av sin expertis och är nu aktuell med boken Den stora bubblan. Sedan 2018 sitter han även i styrelsen för Tillväxtverket.

När du agerar på internet så finns det algoritmer som föreslår att du får se mer av samma sort. Du hamnar i en bubbla som är filtrerad för just dig.

Per Grankvist

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!