Einrides grundare om framtiden för autonoma elektriska fordon

Podcast med Robert Falck, grundare Einride

Hur framtiden ser ut för autonoma, förarlösa fordon samt hur en taskig pitch på Stockholm Tech kan leda till något väldigt positivt.

I avsnitt 45 av Digitala influencer-podden gästar Robert Falck, Grundare och vd på det autonoma transportbolaget Einride.

Vi pratar om allt från Roberts erfarenhet som sergeant på Försvarsmakten till hur framtiden ser ut för autonoma, förarlösa fordon.

Han kommer utöver detta dela med sig av några av Einrides mest minnesvärda höjdpunkter och hur en taskig pitch på Stockholm Tech kan leda till något väldigt positivt.

Vem är Robert Falck?

Robert Falck är kunskapssökaren som startade sin karriär som sergeant på sjöstridsskolan till att parallellt ta en masterexamen som maskiningenjör på Chalmers och två kandidatexamina inom företagsekonomi och nationalekonomi/finans på handelshögskolan i Göteborg.

Därefter har han varit på Volvo Trucks och startat inte mindre än fyra bolag. Det mest framgångsrika av dessa startup är det som han idag driver och är VD på, nämligen det autonoma och förarlösa transportbolaget Einride.

I mötet med Robert pratar vi dels om hur hans tid som Sergeant har hjälpt honom i företagsvärlden och varför han valde att studera medicinsk teknik på Chalmers Tekniska Högskola samt ta en dubbelkandidat inom företagsekonomi och nationalekonomi på Handelshögskolan.

Vi pratar också såklart om företaget Einride och hur framtiden ser ut för autonoma och förarlösa bilar. Robert berättar dessutom om fenomenet ”The Sharing Economy” och hur det kommer utvecklas framöver när tekniken förändras i allt snabbare tempo.

Höjdpunkter från avsnittet:

[00:40] – Vi startar avsnittet med en kort introduktion av dagens gäst – Robert Falck, Grundare och CEO på Einride.

[01:25] – Robert berättar om sin tid som Sergeant på försvarsmakten och hur han sen gick vidare till att studera medicinsk teknik på Chalmers Tekniska Högskola samt ta en dubbelkandidat inom företagsekonomi och nationalekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

[03:50] – Robert om tiden då han jobbade för Chalmers mot marknaden i USA.

[05:10] – Robert berättar om tiden på företagen Keyflow, The Great Wild och Venue. Här pratar vi om allt ifrån hur det är att arbeta i nattklubbsbranschen till att arbeta med data och IoT.

[08:25] – Vad gör Robert på fritiden? Här får ni höra hur det vardagliga livet ser ut för en superentreprenör.

[09:40] – Hur startades företaget Einride och hur ser deras affärsidé ut? Robert berättar här om företagets ambitioner och hur marknadens konkurrens ser ut för ett unikt företag som Einride.

[15:25] – Robert berättar om några av företagets främsta höjdpunkter.

[20:55] – Hur gör man egentligen när man ska försöka införskaffa kapital?

[22:20] – Hur ser bolagets framtidsplaner ut? Robert pratar om svensk potential i en global kontext, klimatmål och övriga visioner.

[26:10] – Robert om marknaden för eldrivna bilar.

[29:45] – Vi diskuterar kring fenomenet ”The Sharing Economy” och varför gemensamma bilpooler kommer bli allt vanligare.

[34:30] – Robert berättar om Einrides autonoma transportsystem som utesluter förare helt.

[37:15] – Här pratar Robert om samtidens juridik kring ny teknik och på vilka sätt det kan främja eller förhindra vidare teknikutveckling.

[40:55] – Robert tips till dagens entreprenörer, studenter och framtida yrkesverksamma.

[48:10] – Så här gör du om du vill veta mer om Einride och Robert Falck.

- Med hjälp av autonom teknik och elektricitet kan vi sänka CO2-utsläppen för transport med upp till 90%.

Robert Falck

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!