Podcast med Sofie Lindblom, Serieentreprenör

Med största intresset för entreprenörskap, kreativitet, innovation, startups och mångfald.

Sofia Lindblom var den första individen som fick ta emot vår utmärkelse Årets digitala influencer hösten 2016. Sofie Lindblom slutade kort därefter på sitt jobb som Global Head of Innovation på Spotify för att starta upp innovationsbolaget ideation360 i Sverige, där hon idag verkar som vd. Med detta samt en master i datavetenskap och medieteknik i ryggsäcken driver hon aktivt frågan om hur man inspirerar fler tjejer att våga välja ett yrke inom teknik.

2014 fick hon utmärkelsen IT Woman of the Year från Microsoft för hennes arbete för att bryta ner stereotyper och 2016 premierades hon som en av Sveriges 101 supertalanger och de 111 mest inflytelserika kvinnorna inom business. Hon har också uppmärksammats som nummer fyra på listan över Sveriges topp 99 mest inflytelserika personer och en av topp 50 mest inspirerande kvinnorna inom tech.

Sofie och Peter Hellgren pratar om entreprenörskap, att bygga bolag och inte minst om det som blivit Sofies största fokus genom sitt yrkesliv – innovation. Hon delar med sig av sin syn på innovationens betydelse i dagens bolag och på vilket sätt ideation360, bolaget som hon verkar som vd för, arbetar med att hjälpa företag vidare på sin innovationsresa. Hon berättar också om hur det är att vara tjej i dagens mansdominerade IT-bransch, hur hon valt att se på problematiken – och att det faktiskt går att göra ”den här ingenjörsgrejen” på sitt sätt. Lyssna till deras inspirerande samtal.

 

Jag insåg att jag inte måste vara på ett visst sätt för att göra den här ingenjörsgrejen. Jag kan göra det på mitt sätt.

Sofie Lindblom

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!