Podcast med #Teknisktfel, Initiativtagarna

Bakgrunden till uppropet, hur det har tagits emot och hur vi ska få förändring i såväl teknikbranschen som samhället i stort.

I elfte avsnittet av Digitala Influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och två av de sju initiativtagarna till #teknisktfel, Linda Sandberg och Julia Ekholm, bland annat om bakgrunden till uppropet, hur det har tagits emot och hur vi ska få förändring i såväl teknikbranschen som samhället i stort.

Linda Sandberg, programansvarig på Tekniska Muséet, och Julia Ekholm, Head of Data Science på Nordkap, är två av de totalt sju initiativtagarna till #teknisktfel – teknikbranschens upprop som skapats till följd av de strukturella problem som uppmärksammats genom #metoo.

För att ändra på den sexistiska kultur som i många fall normaliserats och den tystnadskultur där drabbade kvinnor inte hörs, initierades uppropet som idag skrivits under av över 2000 kvinnor.

I mötet med Linda och Julia diskuteras bland annat bakgrunden till uppropet, hur det har tagits emot i branschen, om uppropet lett till någon förändring och hur framtiden ser ut när det kommer till jämställdhet i såväl teknikbranschen som samhället i stort. Ta del av avsnittet via länkarna nedan.

- Det handlar inte om att män ska släppa in kvinnor, utan det handlar om att män ska sluta kvotera in andra män, och att man istället går på kompetens och får in rätt typ av synsätt och kompetens.

Linda Sandberg & Julia Ekholm

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!