Podcast med nyhetsappen Omnis grundare

Markus Gustafsson, grundare, vd och chefredaktör på Omni

Podcast med Markus Gustafsson, vd, grundare och chefredaktör på nyhetsappen Omni om framtidens nyhetskonsumtion och entreprenörskap.

http://Peter%20Hellgren%20Consid%20VD

Peter Hellgren

CEO Consid AB

peter.hellgren@consid.se +4673-350 88 70

 

Markus Gustafsson om framtidens nyhetskonsumtion

I avsnitt 68 av Digitala influencer-podden gästar Markus Gustafsson som är grundare, VD och chefredaktör på Omni – nyhetsapplikationen som erbjuder samtliga mediers nyheter och perspektiv på ett och samma ställe. I dagens samtal kommer vi prata om hur idén föddes, hur man gick från idé till färdig produkt, Omnis nya och förbättrade applikation, hur rådande pandemi har påverkat Sveriges nyhetskonsumtion, hur framtidens nyhetskonsumtion kan komma att se ut och hur sociala mediers påverkar dagens journalistik och nyhetsrapportering. Trevlig lyssning!

Vem är Markus Gustafsson?

Markus har studerat på Uppsala universitet samt på två olika universitet i Kina. Efter detta har han erhållit flera olika arbetsroller på Aftonbladet nyhetsredaktion samt jobbat som projektledare på Schibsted Sverige. År 2013 grundade han och kollegan Ian Vännman nyhetstjänsten Omni där han nu sitter som VD och chefredaktör.

Höjdpunkter från avsnittet:

I dagens avsnitt kommer vi att prata om allt som berör Omni som organisation samt den generella nyhetskonsumtionen i Sverige. Vi kommer att diskutera hur den rådande pandemin har påverkat nyhetsbranschen samt hur Covid-19 kan ha gett större möjligheter till inkludering hos våra seniora nyhetskonsumenter. Markus kommer utöver detta berätta om Omnis nylanserade applikation och om dess uppdaterade tjänster och funktioner.

Nedan följer avsnittets höjdpunkter i tidsstämplar.

[01:25] – Vi inleder dagens samtal med nya spännande nyheter! Omni har precis lanserat en ny applikation där målsättningen är att öka användarens upplevelse med hjälp av oändliga fördjupningsmöjligheter. Här berättar Markus mer om denna lansering.

[03:10] – Hur har den rådande pandemin påverkat intresset för nyhetsläsning?

[06:55] – På Omni har läsarna möjligheten att skräddarsy sin nyhetsläsning samt fördjupa sig inom området med hjälp av tillgången till information från olika nyhetskällor. Här berättar Markus vad det var som lade grunden för Omni som initiativ.

[10:20] – Hur jobbar Omni med innovation och produktutveckling för att förbättra upplevelsen för sina användare?

[13:50] – Hur har Omni som organisation anpassat sig kring rådande pandemi?

[18:00] – Snabb och slarvig eller långsam och korrekt. Hur går man tillväga för att kunna arbeta både snabbt och korrekt?

[26:50] – Hur har den rådande pandemin påverkat nyhetskonsumtionen från den mer seniora generationsgruppen?

[27:45] – Hur påverkar sociala medier nyheter och journalistik idag och hur identifierar man bäst Fake News?

[30:50] – Hur tror Markus att nyhetskonsumtion kommer att se ut om 5–10 år?

[32:15] – Här förklarar Markus varför han har en speciell kärlek till Kina och hur deras journalistik ser ut i relation till Sveriges.

[35:15] – År 2011 bytte Markus roll från Aftonbladet till Omni. Här berättar han mer om denna övergång och varför han tog detta beslut.

[38:00] – Vilka är Omnis drivkrafter?

[39:45] – Fem snabba favoritfrågor

[42:30] – Markus delar med sig av sina hetaste digitaliseringstips.

[43:50] – Markus berättar om viktiga förebilder som hjälpt honom på sin resa genom livet.

[45:35] – Så här gör du om du vill veta mer om Markus Gustafsson och Omni.

– I första hand handlar det om att förstå kundens problem, sedan kan du utveckla en tjänst utifrån det.

Markus Gustafsson, grundare, vd och chefredaktör på Omni

Nyfiken på fler avsnitt?

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!