Podd med Bingo Rimér

Från flickfotograf till familjefar

Lyssna direkt

Podd med multientreprenören Bingo Rimér, om hans första digitalkamera, om att gå från kontroversiell flickfotograf till familjefarsa och om varför han äger så många företag med namn som inte går att uttala.

Från flickfotograf till familjefar

I detta avsnitt av podden gästas vi av ingen mindre än Bingo Rimér. Han ville bli Sveriges Hugh Hefner, grundade Moore magazine och var med om att göra bland andra Victoria Silvstedt till en världskändis. Idag har han slutat plåta nakna tjejer och driver istället produktionsbolag, skapar konst och ger oortodoxa relationsråd i poddformat. Hör honom berätta om det medvetna byggandet av varumärket Bingo Rimér, varför han bytte Hugh Hefner mot Richard Branson och om hur han ställt om när tiderna förändrats och digitaliserats, utan att någonsin tycka att något är jobbigt.

Höjdpunkter från avsnittet

2.06 Bingo om uppväxten i Karlshamn.

”Det är så få förunnat att få växa upp i den småstadsidyllen. Det är verkligen barnen i Bullerbyn-idyll.”

3.07 Så fick Bingo sitt namn.

”När min pappa tittade på Ingo på tv, boxaren där på 70-talet, sa han till mamma Annika: ’om vi får en son så borde han väl heta Bingo’.”

4.57 Allt började med ett jobb som fotoassistent.

”Jag tjatade hål i huvudet på dem för att jag skulle få chansen att få praktikplats, och när jag väl fick chansen jobbade jag som en igel så att jag fick en tillsvidareanställning.”

7.01 Vad var det som lockade med foto?

”Hade jag fått medicin mot min ADHD hade jag nog klarat skolan bättre, men jag lyckades med nöd och näppe få 3.0, så det stod ju inte precis i stjärnorna att jag skulle plugga vidare med de betygen, så jag såg mitt kall och förstod att jag måste få in en fot”.

8.55 Om övergången från analogt till digitalt.

”Det här var min första digitala fotografering med det här jättebakstycket med sladdar som var kopplade till en skärm och den här killen från New York satt och kollade. Då skulle jag ta en bild när modellen skulle kasta en kudde till killen. Jag tog den här bilden, han kollade på skärmen och sa: ’we got it’.”

13.38 Bingo om att ställa om när förutsättningarna förändras.

”Jag tycker att mycket är bedrövligt, jag tycker att kvalitén på mycket blir sämre, Donald Trump är ju en direkt konsekvens av det här digitala flödet med sociala medier. Men det som är en enorm fördel är att jag idag kan ta med mig in fotostudio i princip, och jag kan resa vart jag vill, fota vart jag vill och jag kan koppla upp mig och leverera.”

17.32 Bingo om att bygga sitt eget varumärke.

”Jag tror att många inte har förstått att det har varit medvetet. När jag hade Hugh Hefner som förebild och ville bli nån slags svensk motsvarighet, då reflekterade jag ju och gjorde en strategi för hur jag skulle positionera mig och driva min affär.”

18.34 Om att byta förebild och utvecklas.

”När jag växte upp och tyckte att Hugh Hefner var cool, då hade han ju tre flickvänner. Sen när jag skaffade min första riktiga flickvän förstod jag utmaningen i att ha tre stycken.”

19.42 Var det svårt att ställa om från kontroversiell flickfotograf till pappa och entreprenör?

”Jag brukar inte reflektera så mycket om saker är enkelt, om något ska göras så gör jag det.”

22.56 Om transformationen där Hugh Hefner ersattes av Richard Branson som förebild.

”Jag satt där och käkade frukost och spelade kort med Richard Branson och fick en insyn i hans liv och förhållningssätt, hur mån han är om sin familj. Han skulle liksom inte välja ett pyjamasparty framför sina barn.”

26.05 Om balansen mellan privatliv och varumärkesbyggande.

”Vi pratar om det ofta jag och Katrine, och vi är rörande överens: vi har inte upplevt något över huvudtaget negativt med att vara öppna och dela med oss, bara kärlek och positivt.”

30.10 Vad tycker barnen om exponeringen?

”Jag är så trygg i mig själv och mina värderingar och min uppväxt att jag kan röra mig i vilket sammanhang som helst och känna mig trygg med det, och det är det vi vill ge våra barn, den här tryggheten i grundfundamentet.”

32.19 Bingos fem snabba favoriter.

34.32 Den lite okända sidoinkomsten från att sälja .se-adresser

”Det var en spännande tid, alla var ju på jakt efter de här domänerna, så när man knäckte koden var man ju glad.”

37.31 Bingo om sin domän xxx.se – där han säljer konst.

”I den här digitala transformeringen behövde jag förhålla mig till det här att mina bilder blev helt digitala, och jag behövde skapa ett kreativt element. De här tre kryssen blev mitt trademark på mina tavlor och ett sätt att signalera att det inte är en limiterad print utan något annat.”

39.40 Bingo om att Zlatan fick en av hans tavlor i julklapp.

”Ett halvår senare fick jag ett samtal från Expressen: ’ har du sett vad Zlatan har gjort! Han har lagt upp din tavla och du har fått en miljon likes!’”

40.50 Bingos bästa digitaliseringstips.

”Man ska översätta sina tankar från sin hemsida för att skapa en tydlig närvaro och underlätta för sina kunder.”

43.40 Bingo tipsar om exfrun som gäst till kommande poddar.

44.05 Så följer du Bingos fortsatta framfart i världen.

"Man ska översätta sina tankar från sin hemsida för att skapa en tydlig närvaro och underlätta för sina kunder."

- Bingo Rimér

Nyfiken på fler avsnitt?

Inga inlägg hittades

Ladda fler

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!

  Senaste nytt på Consid

  SVD Affärsbragd
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid finalist i SvD Affärsbragd

  1 dag sedan

  Consids grundare, Peter Hellgren och Henrik Sandell, fick flest röster när läsarna fick säga sitt i SvD Affärsbragd. Nu tar en jury vid och den 23 maj meddelas vem som vunnit den prestigefyllda utnämningen.

  Platsvarumärket Halmstad - Människor i Halmstad på uteservering
  Pressmeddelande, Sverige

  Nytt platsvarumärke breddar bilden av Halmstad

  2022-05-04

  Mer än sandstränder och Per Gessle – med sitt nya platsvarumärke breddar Halmstads kommun bilden av staden och positionerar sig på nytt.

  Consid till Norge
  Pressmeddelande, Sverige

  Nytt rekordresultat för Consid

  2022-04-28

  Consid fortsätter att växa i rekordfart. Under första kvartalet 2022 ökade omsättningen med nära 35 procent, till 514 Msek. Under samma period anställde Consid 140 konsulter, mer än dubbelst så många som under samma period 2021. 

  NKPG City
  Pressmeddelande, Sverige

  Norrköpings nya utseende klart

  2022-04-27

  Nu presenteras Citys nya utseende: NKPG City.

  Ladda fler