Kvinnor inom IT och tech

Ett specialavsnitt av Digitala Influencer-podden

Lyssna direkt

Specialavsnitt av Digitala Influencer-podden där vi pratar om hur det är att vara kvinna i techbranschen, hur vi får en bättre könsbalans i branschen och hur vi kan uppmana fler unga tjejer att börja jobba med IT och teknik.

Ett allvarligt dilemma

Vi står inför en jätteutmaning som måste lösas akutDe närmaste åren fattas tiotusentals ingenjörer. Samtidigt har antalet kvinnor som jobbar inom tech MINSKAT stadigt, sedan 2006. Matematiken går inte ihop, och det finns ingen anledning att skönmåla: För oss är detta en fråga om överlevnad. Vi måste få in kvinnorna i techbranschen, annars har vi inte tillräckligt med personal. Men det handlar såklart om mer än att fylla stolar. Vi måste bygga företag som speglar det samhälle vi verkar i, om vi vill förbli relevanta.  

För oss på Consid är detta en oerhört viktig fråga som vi haft glädjen att samtala med några av Sveriges smartaste hjärnor om, i den här podden. I det här avsnittet har vi samlat ihop ett antal röster för att försöka svara på varför det ser ut som det gör, vem som har det yttersta ansvaret för att lösa problemet och hur vi ska gå till väga. Trevlig lyssning! 

 

"Vi måste etablera en inkluderande och normbrytande kultur inom techbranschen"

- Åsa Johansen, Women in Tech

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!

    Senaste nytt på Consid