Podcast om trender & spaningar inom IT-branschen

Med Martin Edenström, regionchef på Consid

Om de senaste trenderna inom IT-branschen och framtiden för bland annat MarTech, CXM, CRM, e-handel och kundupplevelsehantering.

UTVECKLA #16: Branschspaningar med Martin Edenström

Martin Edenström, regionchef på Consid Stockholm delar med sig av allt ifrån trender och spaningar inom IT-branschen till hur olika kulturella designstrukturer inom webb kan se ut.

Vi kommer också diskutera aktuella begrepp så som Augmented Reality, Gartner Hype Cycle och MarTech. Allt för att du som lyssnare ska ligga steget före. Trevlig lyssning!

Vem är Martin Edenström?

Martin Edenström är den digitala experten som brinner för digital service i alla dess former. De senaste 20 åren har Martin etablerat sina färdigheter inom digital utveckling och kombinerar nu helst sin kompetens för att kunna leda, producera, marknadsföra och utveckla digitala tjänster och företag på bästa möjliga sätt.

Martin har föreläst på eminenta skolor så som Berghs, Hyper Island, Mittuniversitetet och även på branschevent så som Webbdagarna. Han har utöver detta skrivit mer 9000 artiklar rörande digital transformation som läses av 10,000 människor, varje dag.

Höjdpunkter från avsnittet

I dagens avsnitt kommer vi prata om allt ifrån hur det är att axla rollen som Regionchef på Consid, hur dagens och framtidens trender ser ut inom IT och digitalisering, och hur man som marknadsförare kan ta tempen på specifika nyckelord med hjälp av Gartner Hype Cycle.

Vi kommer dessutom gå djupare in på användbara begrepp inom IT-branschen såväl som uppmärksamma olika kulturella design-strategier för att konvertera kunder på bästa sätt.

Vill du hoppa rätt in i trendspaningen? Hoppa till 26:25 i avsnittet. Nedan följer fullständiga tidstämplar.

[00:20] – Vi inleder detta avsnitt med ett intro där våra kära värdar åter presenterar sig själva samt pratar om roliga händelser från förr.

[08:40] – Välkommen till UTVECKLA säger vi till Martin Edenström, Regionchef för Consid Stockholm. Martin berättar här mer om sin yrkesroll.

[15:10] – Här pratar Martin om sin karriärsresa ifrån att ha studerat på Pace University i New York till att nu vara Kontor- och Regionchef på Consid.

[20:45] – Här pratar vi om Martins hemsida – MKSE.com som är en nyhetssajt som erbjuder dagliga nyheter och trendspaningar inom CXM, CRM, Marketing Automation, CMS, E-handel, kundupplevelsehantering och publiceringssystem.

[26:25] – Vi går in på dagens lite luftiga ämne som handlar om allmän Branschspaning inom IT. Här försöker vi bena ner och i detalj gå igenom hur Sveriges IT-bransch ser ut och hur Sverige ligger till i en global kontext.

[31:40] – More is more. Här pratar vi om asiatiska varumärken och dess uppbyggnad- samt designstruktur på webben.

[37:55] – Trendspaning! Vi pratar Gartner Hype Cycle och hur man som marknadsförare kan ta tempen på specifika nyckelord inför kommande projekt, kampanjer och produktlanseringar.

[42:50] – Här pratar vi kort om några starka nyckelord som fått uppmärksamhet i samtidens bransch. Känner du igen Augmented Reality eller Digital Twins? Här går vi djupare in på dessa begrepp.

[51:35] – Vi berör termen Low-Code Development Platform – en mjukvara som ger såväl icke-utvecklare som utvecklare möjligheten att bidra till digitalisering och verksamhetsutveckling genom grafiska gränssnitt och visuella hjälpmedel.

[56:20] – Vad betyder begreppet MarTech (Marketing Technology)?

[1:07:00] – Vart är den digitala utvecklingen på väg? Vilka trender ser vi framför oss? Martin pratar om vilka frågor som är viktiga att ställa sig som företag innan man bestämmer sig för att hoppa på en trend.

[1:09:35] – Martin ger sina bästa tips till studenter för att förbereda sig inför en hållbar yrkeskarriär.

[1:14:15] – Avslutande ord från dagens gäst, Martin Edenström.

[1:15:40] – Outro. Här summerar vi avsnittet som varit och diskuterar IT-bubblan, Gardner Hype Cycle och annat gött. Tack som lyssnat!