Podcast om Product Information System (PIM)

Om PIM: vad det är, hur det utvecklats genom åren, vad man bör tänka på som utvecklare och de bästa användningsområdena för ett PIM-system.

UTVECKLA #12: PIM med Roy Eriksson

I det tolfte avsnittet diskuterar vi PIM (Product Information System) med PIM-experten Roy Eriksson.

Vad är PIM? Hur har det förändrats genom åren? Och vad bör man tänka på som utvecklare? Allt detta och mycket mer får du lära dig i avsnitt tolv av UTVECKLA!

Highligths:

[00:01] – Intro med oss, Simon och Tobias. Här pratar vi om årets The Considition, onödiga USB-dongels, hur man inte ska lägga upp inför en kommande löneförhandling och framförallt om våra förkunskaper inför dagens ämne – Product Information Management (PIM).

[07:30] – Roy Eriksson hälsas välkommen till podden. Här försöker vi definiera vad PIM står för och varför man använder sig av det. Roy berättar om sin roll som PIM-expert på Consid och varför han valde att fokusera på just detta.

[16:50] – När ska man använda sig av PIM? Roy förklarar varför det är viktigt med en centrerad informationsbas för produkter som rör sig på olika sidor och kanaler.

[25:40] – Här förklarar Roy vilken information som ska placeras i ett PIM och vilken information som ska placeras i ett CMS.

[36:55] – Hur väljer man rätt PIM-system? Roy ger sina bästa tips för hur man ska tänka och vilka frågor man ska ställa sig själv som företag innan man väljer ett specifikt PIM-system.

[40:40] – Här beskriver Roy vilka arbetsroller det bör finnas inom ett PIM-projekt och vad som krävs från kunden.

[47:30] – Roy förklarar hur man på bästa sätt underhåller sitt PIM-system när datamängden blir allt större och produkterna fler. Vilka tankesätt ska man förhålla sig till för att bibehålla en hållbar PIM-utveckling? Roy ger sina allra bästa tips.

[53:40] – Hur håller man sig bäst uppdaterad om PIM?

[55:35] – (Missa inte!) Roy presenterar sitt exklusiva dokument där han samlat sina absolut hetaste tips och råd för att du som företag ska lyckas med PIM.

[58:10] – Outro och en sammanfattning av dagens samtal.

Länkar från avsnittet:

PIM, DAM och CMS är integrerade med varandra och delar det som är relevant. Det handlar om ett omnikanaltänk.

Roy Eriksson