Hammarbyskolan klass 2, Västerås

Varje år anordnar vi tävlingen (G)kod jul där vi uppmanar våra kunder och partners att nominera sitt barns klass för att han chans att vinna en programmeringsutbildning. 2019 var det hård konkurrens, precis som tidigare år, men till slut stod det klart att klass 2 från Hammarbyskolan i Västerås stod som lyckliga vinnare av en heldag i programmeringens tecken.

Den 10 april 2019 tågade ett 20-tal pirriga och förväntansfulla andraklassare in på Expectrum i Västerås. Det var äntligen dags för Consid Youth Education, den programmeringsutbildning som klassen vann i Consids årliga julkampanj. 

Fyra utvecklare från Consid hade förberett presentation och innehåll för dagen och började med att välkomna alla elever som var på plats.”Vad är programmering? Kan man programmera allting? Varför ska man programmera saker?” Frågorna haglade in och våra Considare hade full sjå att försöka hinna svara innan nästa nyfikna fråga ställdes. Och det gjorde oss inget annat än glada ända in i hjärteroten, så klart, för det är precis det som är syftet, att väcka intresset för teknik hos unga.

Att programmera sitt spel i Scratch stod på agendan och eleverna var strax inne i sina egna idéer om hur just deras spel skulle utformas. Dagen fortlöpte och när vi annonserade att det var dags att presentera sina projekt och runda av var protesterna högljudde. De ville ju bara fixa till den sista detaljen.

Summa summarum lämnade vi Västerås med ett stort leende på läpparna och konstaterade att en mer lyckad dag än så här går inte att få. Tack klass 2 på Hammarbyskolan för att ni gav oss hopp om framtiden.