QR x Nordic Tech House

2019-02-12

I februari 2019 höll Q Rendezvous, Consids IT-nätverk för kvinnor, ett event tillsammans med Isabella Löwengrips startupinkubator Nordic Tech House för att lyfta jämställdhetsfrågan. Ett 50-tal nyckelpersoner i näringslivet var på plats på Hillenberg för erfarenhetsutbyte, inspiration och diskussioner.

Kvällen på Hillenberg inleddes med samtal av Carolin Solskär, Innovation Manager på Nordic Tech House, Isabella Löwengrip, medgrundare av Nordic Tech House och Johanna Hoof, tidigare PR-ansvarig på Consid. Gäster på plats var bland andra Helene Barnekow, Josefin Landgård och Ishtar Touilat.

Under kvällen diskuterades ämnen som bland annat feminin respektive maskulin energi, hur man stärker kvinnor i det vardagliga arbetet, hur kvinnor och män lyfts fram i media och hur man långsiktigt bör jobba för att skapa ett jämställt samhälle.

Isabella Löwengrip pratade bland annat om att man måste optimera och effektivisera sin vardag, att energi är viktigt och att man måste se till att fördela den på rätt sätt och undvika energitjuvar:

– 90 procent av tiden ska vara så rolig att jag nästan skäms, samtidigt som 10 procent kan vara jättetråkiga och innefatta saker man måste göra. Istället för att följa oinspirerande konton på Instagram eller kolla på serier som inte ger en något bör man omge sig av sådant som inspirerar och får en att växa. Att avsluta dagen med energikontot på plus är viktigt, berättar Löwengrip.

Ytterligare ett ämne som togs upp under kvällen var marknadsföringstrender vi ska hålla utkik efter under 2019. Clara Wikekall, marknadschef på Daniel Wellington, lyfte fram sociala mediers algoritmer, hur man ska tänka kring influencers och att variation i kommunikation är A och O.

"Det är när vi möts så här som vi gör skillnad på riktigt."

Therese Eriksson, Nationell projektledare Q rendezvous