Q Rendezvous x SPP

2019-04-03

Consids jämställdhetsplattform för kvinnor, Q Rendezvous, anordnade ett event tillsammans med SPP i Stockholm den 3 april 2019. Fokus låg på på pension ur ett jämställdhetsperspektiv.

”Fuck-off-pension”, investeringar i jämställda bolag, vikten av att prata pension genom hela livet och vilka myter som vi faktiskt bör slå hål på en gång för alla, var några av fokusområdena under kvällen.

– “Fuck off-pension” är en pension som möjliggör ekonomisk frihet även som pensionär. Jag tycker alla kvinnor ska lära sig verktygen för att själva förbättra sin framtida ekonomiska situation. Det finns tips som kan hjälpa alla en bit på vägen och som vi kommer att dela med oss av under kvällen, sa Maja Englund, sparekonom på Consid.

Man ville under kvällen även lyfta betydelsen av att investera i jämställda bolag, att vara insatt i pensionssparandet redan från tidig ålder och att slå hål på gamla myter om pensionssparande. Johanna Landberg, hållbarhetschef på SPP och talare under kvällen, underströk vikten av att prata om pension:

– Pension är vårt livs viktigaste sparande, men för många är det också en enorm ångestpuck. Som kvinna får jag i genomsnitt bara 68 procent av en mans pension, vilket kan få vem som helst att vilja skrika i en kudde. Därför är det viktigt att vi verkligen agerar på frågan, både på ett privat plan och ur ett investerarperspektiv.

Tillsammans bjöds Consids kollegor in och pratade kring ämnet, utbytte erfarenheter och nyttjade den plattform som Q Rendezvous verkligen vill verka för.

"Tillsammans med SPP:s grymma pensionsexperter kunde vi använda vår plattform och skapa en fantastisk och lärorik kväll."

Maya Ljungblad, Projektledare Region syd Q Rendezvous