Q Rendezvous x SPP

2019-04-03

Consids jämställdhetsplattform för kvinnor, Q Rendezvous, anordnade ett event tillsammans med SPP i Stockholm den 3 april 2019. Fokus låg på på pension ur ett jämställdhetsperspektiv.

”Fuck-off-pension”, investeringar i jämställda bolag, vikten av att prata pension genom hela livet och vilka myter som vi faktiskt bör slå hål på en gång för alla, var några av fokusområdena under kvällen.

– “Fuck off-pension” är en pension som möjliggör ekonomisk frihet även som pensionär. Jag tycker alla kvinnor ska lära sig verktygen för att själva förbättra sin framtida ekonomiska situation. Det finns tips som kan hjälpa alla en bit på vägen och som vi kommer att dela med oss av under kvällen, sa Maja Englund, sparekonom på Consid.

Man ville under kvällen även lyfta betydelsen av att investera i jämställda bolag, att vara insatt i pensionssparandet redan från tidig ålder och att slå hål på gamla myter om pensionssparande. Johanna Landberg, hållbarhetschef på SPP och talare under kvällen, underströk vikten av att prata om pension:

– Pension är vårt livs viktigaste sparande, men för många är det också en enorm ångestpuck. Som kvinna får jag i genomsnitt bara 68 procent av en mans pension, vilket kan få vem som helst att vilja skrika i en kudde. Därför är det viktigt att vi verkligen agerar på frågan, både på ett privat plan och ur ett investerarperspektiv.

Tillsammans bjöds Consids kollegor in och pratade kring ämnet, utbytte erfarenheter och nyttjade den plattform som Q Rendezvous verkligen vill verka för.

"Tillsammans med SPP:s grymma pensionsexperter kunde vi använda vår plattform och skapa en fantastisk och lärorik kväll."

Maya Ljungblad, Projektledare Region syd Q Rendezvous

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser