Recept till Halloweenfesten

Nu är det dags att laga en riktigt läskig middag! Nedan hittar du förslag på två olika menyer med flertalet recept, vill du GO WILD med en egen galen meny, KÖR! Maxbeloppet per medarbetare är 1000 kr.

LÖJROMSPIZZA

Ingredienser: 

Pizza

  • 400 g Pizzadeg
  • 1 dl Creme Fraiche Naturell
  • 75 g Parmesanost

Topping

  • 1 st Rödlök
  • 1 st krukor Gräslök – färsk
  • 1 dl Creme Fraiche Naturell
  • 80 g Löjrom
  • 1 st Citron – Eko
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 krm Flingsalt

Såhär gör du: 

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Pizza: Kavla ut pizzadegen till önskad form. Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt.

3. Bred på creme fraiche och toppa med riven parmesanost. Grädda i ugn i ca 10-15 min.

4. Topping: Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök.

5. Ta ut pizzan och strö över rödlök och gräslök. Toppa med klickar av creme fraiche och löjrom. Riv lite citronskal över pizzan och strö över svartpeppar från kvarn och lite flingsalt. Skär pizzan i bitar och servera.

Svamprisotto

Ingredienser: 

600 g blandad svamp t ex ostronskivling, shiitake och champinjoner
2 msk olivolja eller rapsolja
1 msk smör eller margarin
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl avorioris
8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten eller fond)
1 dl vitt vin
ca 2 dl riven parmesanost eller Västerbottensost
1 msk smör
salt och peppar

Gör såhär:

  1. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Hetta upp oljan i en panna och fräs svampen.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken under omrörning och rör ner riset. Blanda väl så att alla riskornen får en hinna av matfett.
  3. Koka upp buljongen. Späd med hälften av den heta buljongen och vinet. Koka upp och sjud tills all buljong kokat in.
  4. Späd med resten av buljongen och sjud under omrörning då och då tills nästan all vätska kokat in.
  5. Blanda i osten och svampen, klicka ner smöret och smaka av med salt och peppar.
  6. Låt risotton stå och “vila” några min innan den serveras med sallad, bröd och grön sparris

Pumpkin pie

Pajdeg

3 dl
vetemjöl
125 g
smör
2 msk
strösocker
2 msk
kallt vatten

Fyllning

400 g
butternutpumpa (400 g motsvarar ca 5 dl tärnad)
1 citron
2 dl vispgrädde
1 3/4 dl strösocker
3 ägg
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
2 msk vetemjöl
Gör såhär: 
Pajdeg: Hacka samman vetemjöl, smör och socker till en smulig massa för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och rör snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform eller en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter (för 6-8 bitar). Ställ in i frysen och låt vila i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Fyllning: Skala, kärna ur och skär pumpan i små tärningar. Koka tärningarna mjuka i en kastrull med vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och mixa pumpan till en slät puré eller passera den genom en sil och låt svalna.
Pajdeg: Förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Ta ut pajen ur ugnen.
Höj värmen till 200°C.
Fyllning: Riv det yttersta av skalet från citronen och blanda alla ingredienser till fyllningen inklusive pumpamoset och häll ut i pajskalet.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Saltrostade pumpakärnor: Hetta upp en stekpanna med smör. Tillsätt pumpakärnor, socker och salt och fräs i några minuter. Häll upp på en tallrik.
Till servering: Strö pumpakärnorna över pajen och servera med lättvispad grädde.

Undrar du något? Hör av dig!

Halloween

halloween@consid.se

halloween@consid.se