Bergans of Norway

Bergans of Norway var i behov av ett nytt partnerskap som kunde erbjuda kompetens och kunskap för att optimera företagets digitala närvaro. Vi hjälpte dem! Bläddra ner för att ta del av uppdraget.

Utmaningen

Med över 100 år i branschen är Bergans of Norway en av Nordens ledande aktörer inom utvecklingen av funktionell friluftsutrustning och tekniska plagg. Företaget har sedan länge ett nära samarbete med ett team av professionella polarfarare och äventyrare.

Nu sökte Bergans ett nytt partnerskap som kunde erbjuda kompetens och kunskap för att optimera företagets digitala närvaro. Bergans hade ett konkret behov av att uppdatera sin hemsida samt utveckla sina digitala lösningar, och då i synnerhet funktionerna för produktförsäljningen online.

Lösningen

Ett starkt krav för den nya e-handelslösningen var att användarupplevelsen skulle optimeras för handhållna enheter som mobiltelefoner.

Vi skapade ett nytt visuellt uttryck med förbättrad UX-design och stärkte också SEO-optimeringen för att öka trafiken från en av Bergans viktigaste källor.

Resultatet

Istället för att bygga om hela plattformen, gjorde vi ändringar och uppdateringar på frontend- och contentnivå.

Mycket positiva resultat har uppmätts sedan lanseringen av den nya webbsajten; i augusti 2018 hade insatserna lett till en försäljningsökning på 421 procent och en ökad konverteringsgrad på 300 procent, jämfört med samma period föregående år.

Intresserad av vårt erbjudande inom UX och SEO?

Lämna din e-post så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kom i kontakt med oss

http://Douglas%20Lindevall%20Communication%20Consid

Douglas Lindevall

Affärsområdesansvarig Communication

douglas.lindevall@consid.se 070-977 10 03
http://Gustav%20Enockson%20medarbetare%20på%20Consid

Gustav Enocksson

Sälj Göteborg

gustav.enocksson@consid.se 073-433 00 46

Ta del av fler referenser

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser