Bergans of Norway

Bergans of Norway var i behov av ett nytt partnerskap som kunde erbjuda kompetens och kunskap för att optimera företagets digitala närvaro. Vi hjälpte dem! Bläddra ner för att ta del av uppdraget.

Utmaningen

Med över 100 år i branschen är Bergans of Norway en av Nordens ledande aktörer inom utvecklingen av funktionell friluftsutrustning och tekniska plagg. Företaget har sedan länge ett nära samarbete med ett team av professionella polarfarare och äventyrare.

Nu sökte Bergans ett nytt partnerskap som kunde erbjuda kompetens och kunskap för att optimera företagets digitala närvaro. Bergans hade ett konkret behov av att uppdatera sin hemsida samt utveckla sina digitala lösningar, och då i synnerhet funktionerna för produktförsäljningen online.

Lösningen

Ett starkt krav för den nya e-handelslösningen var att användarupplevelsen skulle optimeras för handhållna enheter som mobiltelefoner.

Vi skapade ett nytt visuellt uttryck med förbättrad UX-design och stärkte också SEO-optimeringen för att öka trafiken från en av Bergans viktigaste källor.

Resultatet

Istället för att bygga om hela plattformen, gjorde vi ändringar och uppdateringar på frontend- och contentnivå.

Mycket positiva resultat har uppmätts sedan lanseringen av den nya webbsajten; i augusti 2018 hade insatserna lett till en försäljningsökning på 421 procent och en ökad konverteringsgrad på 300 procent, jämfört med samma period föregående år.

Intresserad av vårt erbjudande inom UX och SEO?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Kom i kontakt med oss

  http://Douglas%20Lindevall%20Communication%20Consid

  Douglas Lindevall

  Affärsområdesansvarig Communication

  douglas.lindevall@consid.se 070-977 10 03
  http://Gustav%20Enockson%20medarbetare%20på%20Consid

  Gustav Enocksson

  Sälj Göteborg

  gustav.enocksson@consid.se 073-433 00 46

  Ta del av fler referenser

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser