Bixia

Ny elhandelsplattform

Bixia handlar med kraft på den nordiska elbörsen, och för Bixia är det viktigt att ha bra system runtomkring handeln. Vi skapade tillsammans en ny plattform från grunden med säkerhet, tillgänglighet och användarvänlighet i fokus.

http://Maria%20Olsson,%20projektledare%20på%20Consid

Maria Olsson

Projektledare

maria.olsson@consid.se 076-761 13 95

Utmaningen

Bixia har önskemål om att framåt kunna erbjuda sina kunder en ny portal med flera smarta funktioner för att kunna köpa och sälja el på bästa sätt.  Det fanns också ett behov av ett nytt internt system för att hantera alla affärer, samt samla in data för att kunna vidareutveckla sin analysavdelning.

Bixia har sedan tidigare en befintlig systemlösning som inte bedömdes vara tillräckligt flexibel och driftsäker för framtiden. Bixia stod därmed inför stora utmaningar i hur de skulle gå vidare. Vilka funktioner behöver och kan automatiseras? Hur vill kunderna arbeta i framtiden, och hur kan Bixia möta sina kunder digitalt framåt? Det var frågor som företaget behövde svar på.

Med detta underlag så startade samarbetet mellan Consid och Bixia för att utveckla Bixias nya moderna och framtidssäkra plattform.

Lösningen

Uppdraget initierades i april 2018 och introducerades med ett workshoparbete mellan företagen där vi tillsammans kom fram till hur verksamhetens behov och krav på framtida lösning behövde se ut.

Därefter delades projektet upp i flera implementationsetapper för att snabbt generera verksamhetsnytta, ROI (return of investment) och samtidigt lägga grunden för en säker, integrerad och skalbar lösning.

Lösningen är byggd i .NET Core, React, och även Azure har använts för bygge och release. Arkitekturen är byggd enligt micro service architecture. Under hela arbetets gång har projektet fokuserat på att bygga en robust och säker lösning. I början av projektet sattes automatiska byggen upp för att kunna stödja continuous release, för att effektivisera och kvalitetssäkra succesiv leverans.

Resultatet

Bixia har nu en ny plattform för beräkning av priser. Inledningsvis utvecklade Consid ett internt system för att hantera orderavslut för Bixias handlarbord. För att ge en bra överblick över systemets olika delar finns nu en dashboard.

Bixias tidigare system krävde flera manuella rutiner vilket ledde till icke önskvärda effekter och ineffektivitet, där mycket tid fick läggas på felsökning som i sin tur bidrog till ännu mer manuellt arbete. Dagens lösning är helt automatiserad vilket medför stor tidsbesparing, säkerhet och ökad kvalitet.

Lösningen som skapats innehåller även funktioner för extern kommunikation som exempelvis automatiska mailutskick.  Det inbyggda behörighetssystemet ger tillsammans med plattformens förmåga till extern kommunikation möjligheter för Bixia att kunna rikta sin kommunikation till rätt målgrupper. Detta tillsammans har lett till att plattformen nu bättre understödjer Bixias affär så väl internt som i kundsamarbetet.

Projektet fortlöper med nya delprojekt där Consid framåt kommer utveckla en ny kundportal.

Om Bixia 

Bixia driver utbyggnaden av närproducerad el från förnybara energikällor genom att främja lokala initiativ och satsa på lokala producenter. Bixias mål är bidra till positiv och grön förändring och man handlar främst från små vindkraftverk i Skåne, Östergötland, Västergötland och på Öland.

Bixia handlar utan mellanhänder och pengarna går därför direkt tillbaka till producenten, som därmed kan investera i mer förnybar el. Bixia är en direktaktör på den nordiska elbörsen Nordpool, vilket skapar ett försprång och en ständig koll på elmarknaden.

– Vi är mycket stolta över resultatet där vi har skapat en plattform för hela Bixias elhandel - en elhandelsplattform i framkant.

Maria Olsson, projektledare Consid  

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
  2 min lästid
  Referens

  Ny varumärkesplattform för NKPG City

  Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
  Piabs nya partnerportal MyPiab utvecklad av Consid
  5 min lästid
  Referens

  Sömlös upplevelse när Piab fick ny partnerportal

  Efter att 2021 lanserat en ny webbplats åt Piab uppstod behovet att även omforma partnerportalen My Piab. Läs mer om hur vi hjälpte Piab bryta ny digital mark med sin nya partnerportal.

  Kategorier: Episerver / Optimizely
  Coops app Scan & Pay som Consid varit med att utveckla
  2 min lästid
  Referens

  Coops Scan & Pay möjliggör snabb självscanning och utcheckning

  Vi var med och hjälpte Coop att ta fram Scan & Play. Consid har nu i uppdrag att underhålla och vidareutveckla tjänster i Scan & Pay-appen.

  Kategorier: App
  Ett äldre par som promenerar in i en skogsdunge på en stig
  3 min lästid
  Referens

  Malmberg – nytt kommunikationskoncept

  Vi hjälpte Malmberg att ta fram ett nytt kommunikationskoncept, för att ge bolaget en tydlig riktning. Läs mer om hur vi gick tillväga nedan.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Kommunikationskoncept, Varumärke, Visuell identitet
  Ladda fler