Bong: En kuverthistoria på liv och död

Bong är en av Europas största producenter av kuvert- och förpackningslösningar. En av deras målgrupper är reklambyråer, som historiskt sett stått bakom många kampanjer som involverat kuvert. Men i dagens digitala värld börjar kuvertet att glömmas bort. Vårt uppdrag var att få kreatörer i Sverige att återupptäcka kuvertet och alla dess möjligheter.

http://Magnus%20Arvidsson%20kontorschef%20Consid%20Borås

Magnus Arvidsson

Kontorschef

magnus.arvidsson@consid.se 070-548 13 21

Utmaningen

Hur skall vi få reklamkräsna kreatörer att gilla kuvert, som de tycker är så tråkiga? Idag tänker de ju mer och mer digitalt. Och skall ett postalt DR fram så tänker man mycket på innehållet, men inte på kuvertet som det levereras i. Vi ville inspirera kreatörerna, få dem att gilla Bong och ta del av information om deras kuvert. Och kanske till och med sprida den vidare till sina kollegor i branschen.

Lösningen

Vår insikt var att alla vill berätta en historia, och kuvertet kan vara en del av den. Lösningen blev ”En kuverthistoria på liv och död” med 12 specialdesignade kuvert som skickades till kreatörer i hela landet, i deras eget namn. Tillsammans skapade de en historia. Om kreatören själv och hens liv. En kuverthistoria på liv och död. Allting ledde vidare till en kampanjsajt där berättelsen visualiserades än mer. Och kunde spridas vidare i sociala medier.

Resultatet

Kampanjen har belönats i Guldägget, Guldnyckeln och Svenska Designpriset. Art director Elin Lindecrantz utsågs av Guldnyckeln till ”Årets AD” i Sverige.

Vill du veta mer?

Lämna din e-mail så hör vi av oss.

Ta del av fler referenser

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser