Boxon

Episerver / Webb / E-handel

När förpackningsbolaget Boxon skulle konsolidera sina affärsområden och se över sitt totala kunderbjudande var del av strategin att samla tre befintliga digitala plattformar under en webbplats. Tre blev en med hjälp av Episerver Commerce Cloud, vilket ledde till en digital försäljningsökning på 60 % och en konverteringsökning på 22 %.

http://Orhan%20Arnautovic

Orhan Arnautovic

Key Account Manager Helsingborg

orhan.arnautovic@consid.se 073-644 33 75

Utmaningen

Förpackningsbolaget Boxon höll på att konsolidera sina affärsområden och såg över sitt totala erbjudande – allt för att möta kunderna på ett bättre och mer målriktat sätt. Ett steg i att förstärka varumärket var också att synas samlat digitalt och att kunna erbjuda kunderna en gemensam digital plattform, som kombinerar information, webbshop och kundportal.

Boxon hade inför projekt fokuserat mycket på digital utveckling med bland annat webbshopar i de nordiska länderna och kundportaler åt kunder med underleverantörer. Samtidigt som intresset och behovet vuxit hos kunderna har utvecklingen från Boxon skett i rask takt. Dock i olika portaler, vilket till slut blivit ohållbart.

Det var dags att fullfölja den digitala konsolideringen – tre skulle bli en.

Lösningen

Plattformen som valdes för projektet, för att på bästa möjliga sätt konsolidera de tre tidigare plattformarna till en, var Episerver och EpiCommerce. Fredrik Lethin, CMO på Boxon, berättar mer om lösningen och samarbetet:

– Samarbetet med Consid har fungerat väldigt bra. Vi tror på lösningen och vi ser en långsiktig utveckling både med Consid och med Episerver. Många av våra kunder lägger redan idag sina ordrar digitalt, och nu kan vi erbjuda kunderna en ännu bättre lösning och ett bättre beställningsflöde via en kanal.

Projektledare från Consid har varit Maya Ljungblad, som tillsammans med ett dedikerat Consid-team drivit projektet i hamn trots tight deadline och många utmaningar.

– Det har varit ett intensivt men väldigt kul projekt. Vi hade en tuff utmaning framför oss när vi började i mars men genom ett fantastiskt samarbete både inom hela teamet men också med Boxon har vi landat i en lösning som vi tror kommer ta kundupplevelsen till nästa nivå, säger Maya.

Resultatet

Med lanseringen av Boxons nya webbplattform knyts kundresorna ihop i en gemensam digital lösning som ersatt flera olika kundytor som tidigare krävde mycket av Boxon att underhålla och upplevdes otydligt bland kunderna. Användargränssnittet har förbättrats och flödena har setts över.

Kunder som tidigare handlat online av Boxon upplever nu förbättrad funktionalitet, utökad produktinformation, ett effektivare beställningsflöde samt en tydligare helhetsbild av Boxon. Russinen från tidigare lösningar har plockats ut, förbättras och implementerats på den nya hemsidan.

Den nya hemsidan, som för Sverige går under namnet boxon.se, har ersatt den tidigare hemsidan boxon.se, webshopen Boxondirect.se och kundportalen Mina Sidor. Samma setup och koncept gäller för Danmark och Norge. Vid lanseringen fanns även en ny finsk och en engelsk hemsida, dock utan webbshop. Lösningen har sedan rullats ut i flera delar av Europa där Boxon är närvarande.

Några månader efter lansering visade resultatet på en enorm framgång. Boxon hade då mer än 2 300 registrerade företag på hemsidan och en tillväxt med 60% jämfört med föregående år. Dessutom har konverteringen ökat med hela 22 %.

– Vi har lyckats med ambitionen att samla hela vårt erbjudande på ett och samma ställe vilket vi nu ser resultatet av. Consid är en kompetent partner som inte bara kodar utan även har förståelse för affären och kommer med konkreta förbättringsförslag. Vi är mycket nöjda med valet av Consid som leverantör och ser fram emot att utveckla och nå nya mål tillsammans, säger Fredrik Lethin, CMO på Boxon.

Samarbetet Boxon och Consid emellan fortsätter och målet är nu att lansera på minst tre nya marknader och att nå en försäljning på minst 190 miljoner kronor online. Sedan dess har man även lanserat en ny global och skräddarsydd kundportal som just nu rullas ut.

Läs mer om samarbetet med Boxon i detta blogginlägg.

– Samarbetet med Consid har fungerat väldigt bra. Vi tror på lösningen och vi ser en långsiktig utveckling både med Consid och med Episerver.

Fredrik Lethin, CMO på Boxon

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  SBAB intranät
  7 min lästid
  Referens

  SBAB:s medarbetarkultur flyger med nytt intranät

  Consid har levererat SBAB:s nya intranät i Sitevision. Lösningen har resulterat är ett jättekliv framåt enligt medarbetarnas svar på Web Service Index senaste undersökning.

  Kategorier: Intranät
  Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
  2 min lästid
  Referens

  Ny varumärkesplattform för NKPG City

  Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
  Piabs nya partnerportal MyPiab utvecklad av Consid
  5 min lästid
  Referens

  Sömlös upplevelse när Piab fick ny partnerportal

  Efter att 2021 lanserat en ny webbplats åt Piab uppstod behovet att även omforma partnerportalen My Piab. Läs mer om hur vi hjälpte Piab bryta ny digital mark med sin nya partnerportal.

  Kategorier: Episerver / Optimizely
  Coops app Scan & Pay som Consid varit med att utveckla
  2 min lästid
  Referens

  Coops Scan & Pay möjliggör snabb självscanning och utcheckning

  Vi var med och hjälpte Coop att ta fram Scan & Play. Consid har nu i uppdrag att underhålla och vidareutveckla tjänster i Scan & Pay-appen.

  Kategorier: App
  Ladda fler