Elitfönsters kundwebb driver på lönsamheten

Senaste tillskottet bland flera nya digitala plattformar

Sveriges ledande fönstertillverkare, Elitfönster, lanserar nu en ny webbplats. Det senaste tillskottet bland flera nya digitala plattformar de senaste åren. Målsättningen är att förbättra kundupplevelsen och att göra det lättare att köpa fönster.

Utmaningen

Att göra fönsterköpet enkelt och tryggt i alla led är det som ligger till grund för Elitfönsters beslut att satsa stort på digitalisering. Elitfönster har haft ett långt samarbete tillsammans med Consid som tidigare bland annat har utvecklat två generationer av kundwebbar. När det var dags att ta fram en ny webb var det därför självklart för Elitfönster att låta Consid göra jobbet.

När Elitfönster moderniserade sin kundportal för två år presenterade Consid ett helt nytt gränssnitt som var både tydligare och enklare för användarna. Detta gränssnitt följer därför även med in i den nya webbplatsen.

Lösningen

– I den förstudie som vi gjorde visade det sig att många upplever processen att köpa och montera nya fönster som komplicerad och svårt. Vi har också lagt in ett inspirationssegment som visar upp Elitfönsters produkter i olika hem och miljöer för att kunden lättare ska kunna hitta rätt, säger Emma Kikson, som är affärsutvecklare på Elitfönster.

Den nya webben är också uppdelad i två sidor – en för privatpersoner och en för yrkesverksamma, detta för att båda målgrupper ska kunna få anpassad information.

– Vår nya webb, Elitfönster 2.0, utgår helt från kundens upplevelse. Här kan fönsterspekulanten på ett enkelt och effektivt sätt hitta både information och inspiration om allt som har med fönster att göra, säger Emma Kikson, som är affärsutvecklare på Elitfönster.

Elitfönsters digitala hjälpverktyg ”Bygg Ditt Fönster” och ”Energiräknaren” har även de tagits fram med hjälp av Consid. Här presenteras möjligheten att rita upp sina fönster – både för återförsäljare och slutkund – för att sedan kunna prissätta eller begära pris på den aktuella fönsteruppställningen. Energiräknaren hjälper i sin tur till att beräkna besparingar i både energi och pengar som kan göras med hjälp av nya energieffektiva fönster.

– Dessa satsningar och investeringar gör att vi tillsammans med våra återförsäljare får vara den trygga stadiga handen för slutkonsumenten att hålla sig i under hela fönsterresans gång, säger Anna Maria Lingmerth, marknadschef på Elitfönster.

Resultatet

– Med den nya hemsidan återtar Elitfönster ledartröjan vad gäller digitala lösningar och ger slutkonsumenterna de bästa förutsättningarna att göra ett välgrundat fönsterköp, säger Christian Åhs som är projektledare på Consid.

Elitfönster har nu flera plattformar och verktyg för att nå och serva sina kunder och slutkonsumenter med ett gränssnitt som både är modernt och anpassat för samtliga plattformar. Den nya arkitekturen har också bidragit till att fler idéer nu går att förverkliga.

– Genom att digitalisera vår affär och vårt erbjudande förenklar vi inte bara för våra kunder och slutkonsumenter. Vi är övertygade om att detta också kommer hjälpa till att öka lönsamheten för Elitfönster, avslutar Anna Maria Lingmerth.

Till elitfönster.se.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  Webb Green Cargo
  3 min lästid
  Referens

  Green Cargo avtäcker ny webb med ökat kund- och hållbarhetsfokus

  Green Cargo har lanserat en ny och användarvänlig webbplats, som är anpassad efter dagens höga krav. Fokus ligger på funktionalitet och prestanda.

  Kategorier: Sitevision, Webb
  Mjölby kommun, webb Mjolby.se
  2 min lästid
  Referens

  Ny webb med maxbetyg i tillgänglighet och integrerad AI

  Mjölby kommun har sjösatt sin nya webb, mjolby.se. Ambitionen är att besökarna snabbt ska kunna hitta information och utföra sina ärenden.

  Kategorier: Sitevision, Tillgänglighet, Webb
  Webb, malung-sälens kommun
  3 min lästid
  Referens

  Utsedd till en av Sveriges mest tillgängliga webbplatser

  Ta del av Consids projekt med Malung-Sälens kommun, en intuitiv och modern webbplats som utsetts till Sveriges mest tillgängliga webbplats av Funka.

  Kategorier: Sitevision, Tillgänglighet, Webb
  Canon , kampanjkonceptet ”Skapa något oscrollbart”
  2 min lästid
  Referens

  Canon lyfter den fysiska utskriften i ny kampanj från Consid

  Läs om Canons kampanjkonceptet ”Skapa något oscrollbart” som lanserades i branschtidningarna Market och Dagligvarunytt, i print och digitalt.

  Kategorier: Kampanj
  Ladda fler