Evidensia

När vi först kom i kontakt med Evidensia fanns en efterfråga på ett uppdaterat intranät för ökad effektivitet och bättre samarbetsmöjligheter. Till en början låg fokus på Sverige, därefter Norden, och idag har organisationen ett och samma intranät i samtliga europeiska länder. Läs mer om hur vi gick tillväga nedan. 

Utmaningen

I ett första steg bestod utmaningen av att gå från ett gammalt, överbemannat och icke-motiverande intranät vilket följt med från ett av de större djursjukhus som var med och bildade Evidensia 2012, till att skapa ett intranät med fokus på användbarhet, tillgänglighet och att effektivt kunna kommunicera inom hela organisationen.

Utmaningens andra steg bestod av att migrera intranätet till övriga länder som kedjan är aktiv i, vilket innefattar de nordiska länderna och ytterligare ett par länder i Europa.

Uppdraget

Efter utvärdering var det tydligt vad uppdraget skulle karaktäriseras av – att skapa en kommunikationsplattform som tillåter flera nationella versioner, där såväl visuella detaljer som fokus på effektiv kommunikation står i fokus.

Att tillsammans skapa ett nytt intranät med möjlighet till vidareutveckling och anpassning mot nya länder blev uppdragets initiala grundbult.

Lösningen

SiteVision Social Collaboration blev den lösning som passade Evidensias behov allra bäst. Med avstamp i de moduler som plattformen erbjuder skräddarsyddes en lösning med fokus på logisk och bra struktur, där man ville motivera, snarare än hämma, anställda på Evidensia att använda intranätets smarta funktioner. 

Ett svensk intranät lanserades redan 2017, följt av lansering i Norge, övriga Norden, och resterande europeiska länder man är aktiv i.

Resultatet

I skrivande stund har hela IVC Group-koncernen ett och samma intranät, där anställda effektivt kan samarbeta och utbyta erfarenheter och kompetens. Ökad samverkan, effektivare internkommunikation och en mer enhetlig och sammanvävd internationell organisation genomsyrar det resultat som Evidensia och IVC Group fått till följd av det nya intranätet. 

Att använda intranätet idag är mycket smidigare jämfört med det gamla. I det nya systemet är det enkelt att komma åt och behörighetsstyra material. Flera djursjukhus har börjat jobba i grupper och delar information där i stället för att mejla. Det är också lättare att lyfta allt bra som görs i verksamheten via nyhetsflödet, vilket är väldigt roligt, menar Maria Hofling, Intranet Project Manager på Evidensia.

Om Evidensia

Evidensia är en av Europas kvalitetsledande kedjor för djursjukvård med över 170 djursjukhus och kliniker, som årligen besöks av en miljon patienter, i Sverige, Finland, Norge Danmark, Tyskland, Schweiz, Nederländerna och England. Evidensia grundades 2012 då några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman, har cirka 8000 medarbetare och ingår i IVC Group. 

"Att använda intranätet är mycket smidigare idag."

Maria Hofling, Evidensia

Vi hjälper ditt företag med att utveckla ett nytt intranät

Lämna din e-mail så hör vi av oss med mer information inom kort.

  http://Alexander%20J%20Gustafsson%20affärsutvecklingsansvarig%20på%20Consid

  Alexander Gustafsson

  Affärsutvecklingsansvarig SiteVision

  alexander.j.gustafsson@consid.se 0733 60 74 76

  Ta del av fler referenser

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser