Fonus Öst

Vårt affärsområde Consid Communication skapade Fonus Östs nya digitala strategi med ny hemsida, filmer och stor aktivitet på sociala medier. Läs mer om hur vi gick tillväga här.

http://Douglas%20Lindevall%20Communication%20Consid

Douglas Lindevall

Affärsområdesansvarig Communication

douglas.lindevall@consid.se 070-977 10 03

Bakgrund

Alla människor är olika, något som också borde speglas vid ett sista avsked. Dessa förändringar påverkar de tjänster som Fonus Öst erbjuder. Idag vill vissa ha kyrklig begravning, andra en borgerlig ceremoni. En del önskar stora, påkostade avsked, medan andra föredrar att hålla det så enkelt och avskalat som möjligt. Det finns också ett stort antal olika religioner, vilket ställer krav på rätt erfarenhet och kunskap för att anordna en värdig begravning.

Lösningen

Alla ska kunna tänka fritt kring den egna och anhörigas begravningar. Det finns inga rätt eller fel, så länge begravningen blir så som man brukar säga – ett sista personligt farväl. Det är det här som ”Nya tidens begravningar” handlar om, ett koncept som andas personlighet, omtanke, värdighet och nytänkande. Consid Communications arbete omfattade en genomarbetad digital strategi med nya hemsida, filmer och stor aktivitet på sociala medier. Basen är själva hemsidan, som har en modern känsla med traditionella inslag samtidigt som den är lättillgänglig för att tilltala alla målgrupper.

Resultatet

Att Fonus Öst vågar ta täten och väcka nya uttryckssätt för känsliga frågor upplevs som befriande. I sociala medier har vi sett att ämnet berör, människor har åsikter och efterfrågar förslag som bygger på det de läst eller sett på sajten. Antalet begravningar som inte följer de traditionella mönstren ökar. Samtidigt tar det tid att förändra attityder och beteenden, och man beställer inte begravningar så många gånger under sin livstid. Det innebär att den satsning som görs nu kommer att få genomslag under en lång tid framöver.

Vill du veta mer?

Lämna din e-mail så hör vi av oss.

Ta del av fler referenser

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser