Green Cargo avtäcker ny webb

Ökat kund- och hållbarhetsfokus

Green Cargo har lanserat en ny och användarvänlig webbplats, som är anpassad efter dagens höga krav. Fokus ligger på funktionalitet och prestanda.

http://Alexander%20J%20Gustafsson%20affärsutvecklingsansvarig%20på%20Consid

Alexander Gustafsson

Affärsutvecklingsansvarig Sitevision

alexander.j.gustafsson@consid.se 0733-60 74 76

Green Cargo avtäcker ny webb med ökat kund- och hållbarhetsfokus

Utmaningen

Green Cargos webbplats är den primära kanalen för bolagets kunder och andra intressenter.

– Vi har länge haft ett samarbete med Green Cargo där vi tidigare bland annat levererat ett intranät med stort fokus på det mobila. Därför är vi såklart glada och stolta över ett utökat förtroende och att tillsammans med Green Cargo lansera även en ny modern webbplats, säger Alexander Gustafsson, lösningsarkitekt och affärsutvecklingsansvarig för Sitevision på Consid.

Lösningen

Den nya webben är byggd från grunden i Sitevision. Consid har tillsammans med Green Cargo arbetat igenom behoven i en förstudie – som innehållit flera workshops om kundbeteende och kundresa samt en designfas.

– Det har varit relativt ”fritt fram” att skapa webben från början och hitta de absolut bästa lösningarna för Green Cargo. Det har varit väldigt givande att jobba med en kund som har så stort fokus på hållbarhet och otroligt intressant att sätta sig in i Green Cargos behov, säger Ellinor Hallett, TechLead och Sitevisionutvecklare på Consid.

Projektgruppen hos Green Cargo har med högt engagemang och tydlig vision drivit projektet framåt tillsammans med Consid. Målet har varit att skräddarsy lösningar kostnadseffektivt utifrån projektgruppens framförda behov och önskemål inom satt budget.

– Vi har byggt en ny interaktiv och säljande webbplats som stöttar marknaden och dess behov. Vi har skapat en robust lösning för utveckling, förvaltning och support som bidrar till att framtidssäkra och effektivisera både vårt interna arbete och tillgodose våra intressenters behov, men som också möjliggör bättre arbete med SEO, säger Maria Lindholm, Communication Officer på Green Cargo.

Resultatet

Green Cargos nya webbplats är det nu lättare för kunderna att välja rätt tjänst för sina transporter, då Green Cargo har utgått efter just transportbehoven. På webbplatsen kan kunderna även söka efter orter i en sökningsbar karta över Green Cargos nätverk som sträcker sig ut i Europa.

Dessutom kan besökaren bland annat ta del av trafikinformation, hur bokningsprocessen går till och senaste nytt. Via webbplatsen kan kunderna logga in i kundportalen Green Cargo Connect, där de kan göra bokningar, fylla i fraktsedlar och följa sina transporter.

Webbplatsen används även som extern kanal för att marknadsföra Green Cargo som en hållbar och trygg arbetsgivare. På den nya karriärsidan berättar anställda om hur det är att jobba på Green Cargo och lediga tjänster annonseras.

– Den nya webbplatsen uppfyller webbdirektiv och tillgänglighetskrav för att upprätthålla bra service till samtliga intressegrupper. Med vår nya webbplats ska vi stärka vårt varumärke som det innovativa, digitala och moderna bolag vi vill vara och uppfattas som, säger Maria Lindholm, Communication Officer på Green Cargo.

Om Green Cargo

Green Cargo är den största järnvägsoperatören för gods i Sverige och ägs av svenska staten. Med nära 1 900 anställda och en transportvolym om cirka 21 miljoner ton gods årligen är företaget en transportgigant. Dagligen kör Green Cargo 400 godståg, och 96 procent av transporterna sker med eltåg. Bolagets kunder finns inom basindustrin där skog, stål och papper dominerar men även inom branscher som kemi/energi, verkstadsindustri, fordonsindustri och dagligvaruhandel.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  Elitfönsters nya kundwebb, mobil och laptop
  2 min lästid
  Referens

  Elitfönsters kundwebb driver på lönsamheten – senaste tillskottet bland flera nya digitala plattformar

  Sveriges ledande fönstertillverkare, Elitfönster, lanserar nu en ny webbplats. Målsättningen är att förbättra kundupplevelsen och att göra det lättare att köpa fönster.

  Kategorier: Webb
  Mjölby kommun, webb Mjolby.se
  2 min lästid
  Referens

  Ny webb med maxbetyg i tillgänglighet och integrerad AI

  Mjölby kommun har sjösatt sin nya webb, mjolby.se. Ambitionen är att besökarna snabbt ska kunna hitta information och utföra sina ärenden.

  Kategorier: Sitevision, Tillgänglighet, Webb
  Webb, malung-sälens kommun
  3 min lästid
  Referens

  Utsedd till en av Sveriges mest tillgängliga webbplatser

  Ta del av Consids projekt med Malung-Sälens kommun, en intuitiv och modern webbplats som utsetts till Sveriges mest tillgängliga webbplats av Funka.

  Kategorier: Sitevision, Tillgänglighet, Webb
  Canon , kampanjkonceptet ”Skapa något oscrollbart”
  2 min lästid
  Referens

  Canon lyfter den fysiska utskriften i ny kampanj från Consid

  Läs om Canons kampanjkonceptet ”Skapa något oscrollbart” som lanserades i branschtidningarna Market och Dagligvarunytt, i print och digitalt.

  Kategorier: Kampanj
  Ladda fler