Heda: Världens tystaste hitlåt

Grafisk form / Varumärke / Visuell identitet

Heda är ett företag som tillverkar marknadens bästa hybridbjälklag – ett byggelement som används i bland annat flerbostadshus. Förutom stabilitet får man också riktigt bra ljudisolering. Vårt uppdrag var att nå ut med det budskapet till vår målgrupp: medelålders män i byggsektorn.

http://Stefan%20Wiklund

Stefan Wiklund

Strateg och kundansvarig

stefan.wiklund@consid.se 073-029 94 45

Utmaningen

Heda är ett företag som tillverkar marknadens bästa hybridbjälklag – ett byggelement som används i bland annat flerbostadshus. Förutom stabilitet får man också riktigt bra ljudisolering. Vårt uppdrag var att nå ut med det budskapet till vår målgrupp: medelålders män i byggsektorn.

Införsäljningen är ofta lång och det är svårt att överhuvudtaget få till ett möte med kunden. Får vi bara möjligheten till ett möte ger det många gånger bättre förutsättningar att få vara med och räkna på jobben. Vi har en tydlig avgränsad målgrupp, insikt om unikiteten med produkten och en konkret målsättning; Boka möten.

Lösningen

För att nå den svårflörtade målgruppen tog vi ett annorlunda grepp. Vi tog reda på vilket ljud man stör sig mest på från grannar. Hög musik låg i toppen. Och i stället för att höja våra röster – så gjorde vi precis tvärtom. Vi satte ihop ett band. Och tillsammans skapade vi Världens tystaste hitlåt. Så att alla ska förstå hur bra ljudisolering känns.

Denna landade i form av en limiterad singel på var och ens av deras skrivbord med ett budskap som förklarade att de skulle gå in på vår kampanjsajt för att se filmen. På kampanjsajten fanns dessutom all information de kunde tänkas behöva veta om bjälklagen.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser