Infobric

Ny varumärkesplattform

Infobric hade vuxit mycket och snabbt och var därför i behov av en helt ny varumärkesplattform. Läs om när vi tog oss an uppdraget att hjälpa dem!

Vill ni ha hjälp med en liknande lösning?

Kontakta oss direkt!

Utmaningen

Infobric var ett företag som endast arbetade med digitala tjänster för access och säkerhet på byggarbetsplatser. Efter flera förvärv av bland annat Sveriges ledande bolag inom Fleet Management var den beskrivningen inte längre relevant. Infobric stod därmed inför utmaningen att se över varumärket och att positionera sig som en digital samarbetspartner inte bara för byggföretagen, utan för alla som vill ha smidigare administration och bättre säkerhet och effektivitet på arbetsplatsen.

Vi pitchade en kampanj för lanseringen av en ny produkt för Infobric och fångade direkt deras ambitioner att profilera sig mer som ett mjukvaruföretag. Genom att utmana dem att kliva utanför deras “comfort zone”, kunde en helt ny varumärkesplattform skapas. Det hela handlade mycket om rätt positionering och att skapa denna från grunden.

Infobric var från början en liten startup som sedan 2016 vuxit snabbt och man visste att bolaget skulle växa ytterligare, att man skulle gå in i nya branscher och göra förvärv. Det var därför ytterst viktigt att ha allt på plats gällande strategi, position och inte minst den interna gemensamma visionen, för att kunna fortsätta framåt på ett bra sätt.

Consid gav oss verktygen och kunde lotsa oss framåt. Det var många involverade i projektet både på Infobric och Consid, med både styrgrupp och arbetsgrupp. Här var Consid jättebra och utmanade oss och ställde rätt frågor. Det kändes väldigt bra att ha en extern partner med i arbetet, säger Marie Skeppstedt, kommunikationschef på Infobric.

Lösningen

En ny varumärkesplattform arbetades igenom och en ny strategi sattes, där Infobrics mjukvara Ease blev huvudpersonen i ett breddat erbjudande. Med plattformen som grund skapade vi även ett nytt kommunikationskoncept, A World of Ease. De bärande delarna i lanseringen av det nya Infobric blev en serie filmer och en ny webbplats med nytt innehåll där Consid stod för design, utveckling, foto och varumärkesbyggande copy.

– Vi genomförde även ett kreativt event till den interna lanseringen där vi ville visa hur vi aktiverar plattformen samt visa vilka vi är, att vi är en koncern, vart vi vill och att vi blir ett med våra förvärv. Här var Consid med på hela resan. Inför den interna lanseringen spelade vi på ”en enkel värld” där varje medarbete fick en unik kloss som passade I en klosslåda på varje kontor för att illustrera hur vi blir ett och anspela på ”A world of Ease”. Vi bjöd in alla medarbetare på eventet och presenterade vår plan. Vi fick jättefin feedback från våra medarbetare som menade att det var inspirerande och häftigt att vara en del av resan framåt, säger Marie Skeppstedt, kommunikationschef på Infobric.

Resultatet

Resultatet blev både en intern och en extern lansering. Den interna lanseringen var mycket efterfrågad i och med att Infobric förvärvat många bolag under resans gång. Nu kunde man visa plattformen som man gemensamt kommer att stå på. Den skapade mycket engagemang inom organisationen.

– Nu kunde vi visa på vilka hållbarhetsmål vi bidrar till och verkligen lyfta de frågorna samtidigt som vi visade en tydlig profil, säger Marie Skeppstedt, kommunikationschef på Infobric.

Externt innebar detta att webben nu samlade hela koncernen vilket underlättar vid mottagande av nya bolag och får medarbetare och kunder att känna att man är del av något större. Direkt efter lansering började Infobric prata om visionen framåt på ett nytt sätt och detta satte dialogen i rullning inför framtiden.

– Det har varit ett fantastiskt samarbete och värdefullt för oss att ha med Consid på resan. De har varit väldigt måna om att sätta sig in i våra och våra kunders utmaningar och vi har arbetat som ett team. Consid har dessutom varit ett väldigt bra bollplank som inte bara är duktiga på kommunikation, men också på hållbarhet och transformation, säger Marie Skeppstedt, kommunikationschef på Infobric.

Infobric arbetar nu vidare med att ta det hela från ord till handling. De har fått verktygslådan och alla grundläggande komponenter, och har nu möjlighet att fortsätta växa på en stabil grund.

Om Infobric

Med 200 anställda och över 300 000 användare hjälper Infobric företag att hitta smidigare sätt att omvandla information till kunskap. De skapar smarta, digitala tjänster som ger mindre administration, större säkerhet och effektivare arbetssätt för att driva en snabb utveckling mot ett hållbart samhällsbyggande.

- Consid är inte bara duktiga på kommunikation, men också på hållbarhet och transformation.

Marie Skeppstedt, kommunikationschef på Infobric

Är du i behov av en liknande lösning?

Lämna dina kontaktuppgifter så berättar vi mer.

  http://Magnus%20Arvidsson%20kontorschef%20Consid%20Borås

  Magnus Arvidsson

  Kontorschef

  magnus.arvidsson@consid.se 070-548 13 21

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser