Länsstyrelsen: Kampanjer mot sexköp och prostitution

För att motverka prostitution lanserade länsstyrelserna i Östergötlands, Jönköpings och Södermanlands län gemensamma informationskampanjer i samarbete med Polismyndigheten och Novahuset. Consid Communication fick uppdraget att utforma dem.

Lösning

Vi skapade två kampanjer, med varsina infallsvinklar. Den ena fokuserade på det paradoxala i sexköpet – att det är den som säljer sex som oftast får betala det högsta priset, genom fysiskt och psykiskt våld, utanförskap samt missbruk. Den andra kampanjen hade infallsvinkeln att det idag är ca 7,5 % av de svenska männen som någon gång köpt sex. En sexköpare kan vara vem som helst, även familjefäder, kollegor och vänner.

Resultat

Kampanjerna har lanserats på sociala medier, samt i print. De organisationer som samverkat kring kampanjen har alla upplevt ett mycket gott gensvar hos sina respektive målgrupper.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  http://Douglas%20Lindevall%20Communication%20Consid

  Douglas Lindevall

  Affärsområdesansvarig Communication

  douglas.lindevall@consid.se 070-977 10 03

  Ta del av fler referenser

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser