Lättanvänt intranät i Microsoft 365 för Tidaholms kommun

Med en skräddarsydd lösning i Microsoft 365, för ett effektivt och enkelt införande, har Consid skapat ett lättanvänt och omtyckt intranät. Läs om hur vi byggt nya och effektiva vägar för kommunikation mellan Tidaholms kommuns 1700 medarbetare. 

http://Henrik%20Jacobsson%20affärsområdesansvarig%20för%20Consid%20Modern%20Workplace

Henrik Jacobsson

Affärsområdesansvarig Modern Workplace

henrik.jacobsson@consid.se 076-947 54 09

Utmaningen

Tidaholms kommun var i behov av ett nytt intranät som alla 1700 medarbetare skulle ha tillgång till oavsett plats och enhet. Där informationen skulle bygga på både text och andra typer av medier, och samtidigt öka möjligheterna till kommunikation mellan medarbetarna inom hela organisationen.  

– Vårt gamla intranät gick bara att använda på dator – inte i mobilen. Detta var ett stort problem eftersom många av våra medarbetare bara har tillgång till en gemensam dator inom arbetslag, berättar Miranda Bergsten som är kommunikationsstrateg på Tidaholms kommun.   

Det nya intranätet skulle vara den naturliga startpunkten – för alla medarbetare 

– Uppdraget var att utifrån kravspecifikation tillhandahålla system och mallar för kommunens nya intranät. Behörigheter, användaruppgifter och individuella anpassningar beroende på organisationstillhörighet skulle styras av Active Directory (AD). Ett viktigt kriterium var att få en lösning som var lätt att använda för såväl redaktörer som användare, säger Henrik Jacobsson, Business Area Manager för Modern Workplace på Consid. 

Lösningen

Consids förslag var en lösning med standardfunktioner i Microsoft 365 för ett effektivt och enkelt införande och användning. Intranätet tillgängliggörs därmed i webbläsare, Teams och via standard-mobilappar. 

– En utmaning var att enbart använda oss av standardkomponenter och samtidigt skapa ett användarvänligt, snyggt och effektivt intranät. Vi hjälpte Tidaholms kommun med detta genom vår kunskap om hur och när standardkomponenterna används på bästa sätt och hur man skapar en bra struktur för ett intranät i Microsoft 365, konstaterar Henrik Jacobsson som varit med och byggt intranätslösningen.  

Skräddarsydd lösning som samtidigt bygger på ett beprövat system 

Intranätet implementerades i Microsoft 365 och SharePoint Online. Detta har gett Tidaholm ett intranät som är enkelt att förvalta och som dessutom inte är låst till någon enskild leverantör utöver plattformen.  

– Fördelen med att ta fram intranätet tillsammans med Consid var att de både kunde lyssna på våra idéer och komplettera med sin stora erfarenhet från likande projekt. Tillsammans har vi tagit fram en lösning som är skräddarsydd för oss samtidigt som vår lösning bygger på ett beprövat system och lösningar som vi har högt förtroende för, säger Miranda Bergsten som är kommunikationsstrateg på Tidaholms kommun.  

Resultatet

Consid har lyckats tillmötesgå Tidaholms kommuns önskemål och skapa ett lättanvänt, omtyckt och effektivt intranät för medarbetarkommunikation.  

 – Det tidigare intranätet hade vuxit oss ur händerna med mycket information av oklar aktualitet. För oss har det varit viktigt att städa upp och hitta arbetssätt som gör att vi har kontroll på att information uppdateras regelbundet. I dag har vi ett aktuellt intranät där sökfunktionen fungerar som den ska. Vi håller också, med Consids hjälp, på att lägga sista hand vid en lösning som gör att ansvariga på varje sida får en påminnelse när en sida inte uppdaterats på länge, berättar Miranda Bergsten. 

”Betydligt fler har enkel access till intranätet” 

Intranätet går nu för samtliga medarbetare att nå oavsett om användaren är uppkopplad på dator eller mobil. Intranätet är dessutom en del av Microsoft Teams. 

 – Projektet har varit roligt från start till mål. Vi hade en gammal lösning och alla i organisationen var positiva till en nystart. Nu har vi en lösning som fungerar bra i mobil vilket gör att betydligt fler har enkel access till intranätet, berättar Miranda Bergsten. 

 Införande är klart och har övergått i en förvaltningsfas där Consid fortsatt hjälper Tidaholms kommun med rådgivning och support. Men kommunens medarbetare kan nu hantera intranätet i stor utsträckning på egen hand på en plattform som med enkla medel går att utveckla vidare utifrån behov i deras verksamhet. 

Fördelen med att ta fram intranätet tillsammans med Consid var att de både kunde lyssna på våra idéer och komplettera med sin stora erfarenhet från likande projekt.

Miranda Bergsten, Tidaholms kommun

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  Tidaholms kommun, intranät
  3 min lästid
  Referens

  Lättanvänt intranät i Microsoft 365 för Tidaholms kommun 

  Med en skräddarsydd lösning i Microsoft 365, för ett effektivt och enkelt införande, har Consid skapat ett lättanvänt och omtyckt intranät för Tidaholms kommuns 1700 medarbetare. 

  Kategorier: Intranät
  SBAB intranät
  7 min lästid
  Referens

  SBAB:s medarbetarkultur flyger med nytt intranät

  Consid har levererat SBAB:s nya intranät i Sitevision. Lösningen har resulterat är ett jättekliv framåt enligt medarbetarnas svar på Web Service Index senaste undersökning.

  Kategorier: Intranät
  Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
  2 min lästid
  Referens

  Ny varumärkesplattform för NKPG City

  Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
  Piabs nya partnerportal MyPiab utvecklad av Consid
  5 min lästid
  Referens

  Sömlös upplevelse när Piab fick ny partnerportal

  Efter att 2021 lanserat en ny webbplats åt Piab uppstod behovet att även omforma partnerportalen My Piab. Läs mer om hur vi hjälpte Piab bryta ny digital mark med sin nya partnerportal.

  Kategorier: Episerver / Optimizely
  Ladda fler