Lejonfastigheter

Att skapa en plattform för att hantera ärenden för Lejonfastigheters 280 olika fastigheter var uppdraget. Lösningen byggdes på Microsofts SharePoint med BYOD – Bring your own device som ett ledord och “Den digitala arbetsplatsen” som utgångspunkt. Läs mer om resultatet nedan!

Den digitala arbetsplatsen

Lejonfastigheter i Linköping hade tidigare använt ett egenutvecklat dokument- och informationssystem, som man nu upplevde som ineffektivt och svåranvänt. Att hantera ärenden för bolagets 280 fastigheter blev en utmaning, då många delar av arbetsflödet också låg utanför de befintliga systemen. Consid skapade en effektiv plattform för organisationens hela arbetsflöde – den digitala arbetsplatsen.

Lösning

Vår lösning baserades på Microsoft Sharepoint. Målet med plattformen var att förenkla arbetsmiljön samt att bidra till tidsvinster, en bättre användarupplevelse och i förlängningen även en upplevd bättre service hos Lejonfastigheters kunder. Ett viktigt ledord var BYOD – Bring Your Own Device, det vill säga att lösningen skulle fungera på flera enheter. Att kunna arbeta rörligt från flera enheter är en klar fördel i en bransch där medarbetare ofta är ute lokalt i fastigheter och hos hyresgäster.

Resultat

Lösningen, ”den digitala arbetsplatsen”, har förenklat arbetsflödet på Lejonfastigheter i allt från internkommunikation och dokumenthantering till projektstyrning. Medarbetarna har varit delaktiga under hela projektprocessen och upplever nu en klar förbättring arbetsmässigt. Att plattformen bygger på Microsoft Sharepoint innebär dessutom att funktionsmässiga uppdateringar kan genomföras över sikt.

Intresserad av vårt kommunikationserbjudande?

Lämna din e-post så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kom i kontakt med oss

http://Anna%20Rundqwist

Anna Rundqwist

Projektledare

anna.rundqwist@consid.se 070-977 21 12

Ta del av fler referenser

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser