Lejonfastigheter

Att skapa en plattform för att hantera ärenden för Lejonfastigheters 280 olika fastigheter var uppdraget. Lösningen byggdes på Microsofts SharePoint med BYOD – Bring your own device som ett ledord och “Den digitala arbetsplatsen” som utgångspunkt. Läs mer om resultatet nedan!

Den digitala arbetsplatsen

Lejonfastigheter i Linköping hade tidigare använt ett egenutvecklat dokument- och informationssystem, som man nu upplevde som ineffektivt och svåranvänt. Att hantera ärenden för bolagets 280 fastigheter blev en utmaning, då många delar av arbetsflödet också låg utanför de befintliga systemen. Consid skapade en effektiv plattform för organisationens hela arbetsflöde – den digitala arbetsplatsen.

Lösning

Vår lösning baserades på Microsoft Sharepoint. Målet med plattformen var att förenkla arbetsmiljön samt att bidra till tidsvinster, en bättre användarupplevelse och i förlängningen även en upplevd bättre service hos Lejonfastigheters kunder. Ett viktigt ledord var BYOD – Bring Your Own Device, det vill säga att lösningen skulle fungera på flera enheter. Att kunna arbeta rörligt från flera enheter är en klar fördel i en bransch där medarbetare ofta är ute lokalt i fastigheter och hos hyresgäster.

Resultat

Lösningen, ”den digitala arbetsplatsen”, har förenklat arbetsflödet på Lejonfastigheter i allt från internkommunikation och dokumenthantering till projektstyrning. Medarbetarna har varit delaktiga under hela projektprocessen och upplever nu en klar förbättring arbetsmässigt. Att plattformen bygger på Microsoft Sharepoint innebär dessutom att funktionsmässiga uppdateringar kan genomföras över sikt.

Intresserad av vårt kommunikationserbjudande?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Kom i kontakt med oss

  http://Anna%20Rundqwist,%20projektledare%20Consid%20Öst

  Anna Rundqwist

  Projektledare

  anna.rundqwist@consid.se 070-977 21 12

  Ta del av fler referenser