Mölndalsbostäder får digital arbetsplats

Vi har hjälpt Mölndalsbostäder att ta fram ett helt nytt intranät som möjliggör digitalt samarbete och åtkomst till ny funktionalitet. Kunden kan nu framåt göra många anpassningar och konfigureringar helt själv! Läs mer här.

Utmaningen

Det hela inleddes med att Consid fick en förfrågan från kunden 2019 avseende nytt intranät i Office 365. Vi tog därefter på oss uppdraget att skapa deras nya intranät och därmed en sprillans ny digital arbetsplats för Mölndalsbostäder. 

De stora utmaningarna var att skapa ett så enkelt intranät som möjligt och en helt ny miljö i 365, där en digital arbetsplats skulle vara möjlig för samtliga anställda. Detta på relativt kort tid. Vi skulle även migrera viss information till den nya.

Kundens mål var att utveckla ett väl fungerande intranät som möjliggör intern kommunikation, ordning och reda samt möjligheter till digitalt samarbete. Detta innefattade ett uppdrag som bestod av en grundkonfiguration av Office 365, skapande av nyhetsflöden, Site-templates, helt ny dokumentstruktur och nya samarbetsytor.

Projektet skulle även ta höjd för, och möjliggöra, fortsatt implementation av övrig funktionalitet i Office 365 i den mån och takt det var rimligt under projektets gång. 

Lösningen

Lösningen som valdes i detta projekt innebar implementation av i stort sett enbart standardfunktioner i Office 365, (SharePoint Online och Teams). Detta var ett krav från kunden som även möjliggjorde snabb och effektiv leverans, vilket passade detta projekt som ju hade en snäv tidsram.

Resultatet

Kunden har nu en komplett digital arbetsplats med samarbetsfunktioner och mobil åtkomst. Då de till stor del nu använder standardfunktioner kan kunden också snabbt ta del av ny funktionalitet, inklusive utbildningsmaterial så fort det släpps från Microsoft. Kunden kan därför själv också göra många anpassningar och konfigureringar och på så sätt alltid vara up-to-date.

– Detta har varit ett mycket smidigt projekt där mottagandet efter lanseringen och användandet därefter har varit väldigt positivt, säger Henrik Jacobsson på Consid.

Vi arbetar kontinuerligt med rådgivning och vidareutveckling av Mölndalsbostäders plattform.

Mölndalsbostäder

Mölndalsbostäder är ett bostadsbolag som arbetar med att förse Mölndal med attraktiva bostäder och har sedan år 1947 byggt och förvaltat hyresrätter. Idag har de cirka 3900 lägenheter, varav 820 är specialanpassade för särskilt boende, som t.ex. äldreboende och kooperativa hyreslägenheter. I bolagets bestånd finns det även kommersiella lokaler och förskolor.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
  2 min lästid
  Referens

  Ny varumärkesplattform för NKPG City

  Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
  Piabs nya partnerportal MyPiab utvecklad av Consid
  5 min lästid
  Referens

  Sömlös upplevelse när Piab fick ny partnerportal

  Efter att 2021 lanserat en ny webbplats åt Piab uppstod behovet att även omforma partnerportalen My Piab. Läs mer om hur vi hjälpte Piab bryta ny digital mark med sin nya partnerportal.

  Kategorier: Episerver / Optimizely
  Coops app Scan & Pay som Consid varit med att utveckla
  2 min lästid
  Referens

  Coops Scan & Pay möjliggör snabb självscanning och utcheckning

  Vi var med och hjälpte Coop att ta fram Scan & Play. Consid har nu i uppdrag att underhålla och vidareutveckla tjänster i Scan & Pay-appen.

  Kategorier: App
  Ett äldre par som promenerar in i en skogsdunge på en stig
  3 min lästid
  Referens

  Malmberg – nytt kommunikationskoncept

  Vi hjälpte Malmberg att ta fram ett nytt kommunikationskoncept, för att ge bolaget en tydlig riktning. Läs mer om hur vi gick tillväga nedan.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Kommunikationskoncept, Varumärke, Visuell identitet
  Ladda fler