Motala kommun

Motala kommun har två gymnasieskolor att välja mellan och en större stad,  Linköping, att konkurrera med. Tillsammans med Motala-profilen och pärlskaparen Pappas pärlor tog vi fram kampanjen “Plugga i Motala” som blev en stor succé.

Plugga i Motala

Motala har två kommunala gymnasieskolor; Platengymnasiet, som har en teoretisk inriktning, och Carlsund Utbildningscentrum, som är mer yrkesförberedande. Dessa skolor har en stor konkurrent – Linköping. Både när det gäller utbudet av gymnasieutbildning, men också vad själva staden har att erbjuda. Ett större perspektiv på omvärlden, tillsammans med bättre kommunikationer, gör att många niondeklassare lockas av att pendla till och från Linköping varje skoldag i tre år. Så vad kan Motala göra för att behålla sina elever?

Lösning

En utbildning ska utgå från individens förutsättningar, behov och drömmar och ge byggstenar som kan pusslas ihop till vilken karriär, eller framtid som helst. Individens drömmar ska styra, och Motala gymnasiers drivkraft är att ge bästa möjliga grogrund för att dessa drömmar ska kunna bli verklighet. Tanken på byggstenar och pussel var tilltalande, men idén behövde konkretiseras.

Vi hittade snart den perfekta talespersonen – Johan Karlgren, även känd som Pappas Pärlor. En Motalabo som under de senaste åren hade fått stor uppmärksamhet som Sveriges kanske mest kände pärlkonstnär. Pappas Pärlor skapade ett antal figurer som representerade ett urval av alla de framtidsdrömmar som kan bli verklighet i Motala. Sedan adderades en text som berättade att oavsett vad man vill bli, kan man få byggstenarna som krävs på Motalas kommunala gymnasier. Med rubriken ”Plugga i Motala” gjorde vi staden till avsändare lika mycket som skolorna, och stärkte på så sätt även gemenskapen mellan de båda skolorna.

Resultat

Det material som producerats är utomhustavlor, annonser, mäss-kit samt bildmaterial för t.ex. användning på skolornas webb och sociala mediekanaler. Genom sitt starka formspråk har kampanjen varit en effektiv bärare av de budskap som de kommunala gymnasieskolorna vill förmedla. Mottagandet har varit mycket positivt bland målgruppen och i Motala i stort. En mycket stor uppmärksamhetsmotor har varit Pappas Pärlors Instagram, där varje inlägg har fått mer än 1500 likes vardera. Följaren ”Poptart6” uttryckte sina känslor för kampanjen på följande sätt: ”Asså SÅ snyggt att jag får lust att flytta till Motala!!!!!”

Intresserad av vårt kommunikationserbjudande?

Lämna din e-post så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kom i kontakt med oss

http://Anna%20Rundqwist

Anna Rundqwist

Projektledare

anna.rundqwist@consid.se 070-977 21 12

Ta del av fler referenser

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser