Myndigheten för yrkes­högskolan

Den tidigare tjänsteportalen Mina sidor var svåranvänd och omodern, eftersom den var baserad på kundens verksamhet och inte utgick ifrån användarna och deras behov. Vårt uppdrag omfattade research, kravställning, design, utveckling och kommunikation kring den nya tjänsteportalen.

http://Douglas%20Lindevall%20Communication%20Consid

Douglas Lindevall

Affärsområdesansvarig Communication

douglas.lindevall@consid.se 070-977 10 03

Utmaning

Den tidigare tjänsteportalen Mina sidor var svåranvänd och omodern, eftersom den var baserad på kundens verksamhet och inte utgick ifrån användarna och deras behov. Plattformen var dessutom byggd i olika etapper med blandad sidstruktur och komplexa tjänster i ett äldre och svårtillgängligt system. Behovet att skapa en ny, användarvänlig och effektiv plattform med nya digitala tjänster var stort.

Lösning

Vårt uppdrag omfattade research, kravställning, design, utveckling och kommunikation kring den nya tjänsteportalen. Här ingick analys och strategi, koncept och krav, iterativ produktion samt upplägg och strategi för kommunikationen med målgruppen. Dessutom utvecklade vi ett designsystem med bland annat en digital styleguide och ett bibliotek med nya mallar. Vi har även löpande agerat digital strategisk partner till kundens kommunikationsavdelning.​​​​​​​

Resultat

Nya Mina sidor ger enklare och mer effektiva möjligheter för kunden, och kundens kund, att skapa innehåll, kampanjer och även framtida kravställningar för såväl användarna som för hela verksamheten. Komponenterna i det utvecklade designsystemet kompletterar också den befintliga grafiska profilen och gör den mer lättarbetad för användarna. Genom att skapa en lösning som ger en bättre användarupplevelse, effektivare verktyg och ett skalbart, vidareutvecklingsbart system har vi hjälpt MYH att driva sin digitala transformation framåt.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser