Nexans: Världens första riktiga kabeltröja

Nexans är en av världens största producenter av kablar, och marknadsledare i Sverige. Med över 26 000 anställda och närvaro i 40 länder så har de som mål att underlätta vardagen för alla de som jobbar med kablar. Läs mer om hur Nexans ska ta större plats på fibermarknaden och öka sin försäljning.

Utmaningen

Målgruppen består av Installatörer, Entreprenörer, Stadsnät och Grossister. En diversifierad målgrupp bestående av beställare, projektörer och tekniker. Många beskrivs som svåra att påverka. Kampanjens största utmaning låg i att sticka ut bland en mängd aktörer och få en lite trött målgrupp att förstå vad som skiljer Nexans fiberkablar från övriga konkurrenter. Och då köpa Nexans kablar istället för det gamla vanliga alternativet.

Lösningen

Vår idé tog avstamp i en av produktens viktigaste egenskaper: att den har perfekt flexibilitet och kan böjas utan att knäckas. Lösningen blev världens första kabeltröja. Det som krävdes var en stickexpert och marknadens bästa fiberkabel. Ett kreativt DM skapade den uppmärksamhet som behövdes. Målgruppen togs vidare till en kampanjsida där det gick att lära sig mer om vad som skiljer Nexans kablar från andras, i form av bevis, argument och fakta kring det unika med kablarna. Det fanns också en film där vi utsatte tröjan för några tuffa tester för att lyfta fram andra egenskaper.

Resultatet

Kampanjens resultat var långt över förväntan och den har även belönats i reklamtävlingen Guldnyckeln.

 

"Det som krävdes var en stickexpert och marknadens bästa fiberkabel."

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  http://Douglas%20Lindevall%20Communication%20Consid

  Douglas Lindevall

  Affärsområdesansvarig Communication

  douglas.lindevall@consid.se 070-977 10 03

  Ta del av fler referenser

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser