Nodra: Min vardag

App / UX / Grafisk form

Att hitta nya sätt för att göra vardagssysslor enklare och roligare är alltid positivt. När all nödvändig information dessutom är samlad på ett enda ställe, är det ännu bättre. Consid har skapat en mobilapplikation med digitala verktyg och smarta funktioner, där villaägare i Norrköping till exempel kan lämna sin vattenmätarställning, få tips om sopsortering och pushnotiser om driftstörningar i området man bor i.

http://Jessica%20Stålnacke%20medarbetare%20på%20Consid%20i%20Norrköping%20Communication

Jessica Stålnacke

Projektledare/UX-designer

jessica.stalnacke@consid.se 070-977 88 07

Lösningen

Med målet att skapa samhällsnytta och göra det enkelt och smidigt att vara kund hos Nodra, skapade vi ett lekfullt koncept i syfte att eliminera frustrationen och missnöjet som många manuella hanteringar medfört. Utvecklingen av appen var en del i ett flerårigt samarbete, där vi har utvecklat Nodras nya webbplats tillsammans med en rad e-tjänster, som exempelvis ”Sorteringsguiden”. I samband med lanseringen tog vi fram en lanseringskampanj med bland annat en film, flyers och rolluper.

Resultatet

Vi tog fram en helhetsleverans, där allt från idé och design till utveckling, lansering och uppföljning är inräknat. Appen lanserades våren 2018 och på kort tid gjordes 3500 aktiva installationer, vilket motsvarar ca 15 procent av Norrköpings hushåll. Nodra har presenterat appen på flertalet event och mötts av stort intresse från både kommuner och VA-bolag.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  SBAB intranät
  7 min lästid
  Referens

  SBAB:s medarbetarkultur flyger med nytt intranät

  Consid har levererat SBAB:s nya intranät i Sitevision. Lösningen har resulterat är ett jättekliv framåt enligt medarbetarnas svar på Web Service Index senaste undersökning.

  Kategorier: Intranät
  Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
  2 min lästid
  Referens

  Ny varumärkesplattform för NKPG City

  Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
  Piabs nya partnerportal MyPiab utvecklad av Consid
  5 min lästid
  Referens

  Sömlös upplevelse när Piab fick ny partnerportal

  Efter att 2021 lanserat en ny webbplats åt Piab uppstod behovet att även omforma partnerportalen My Piab. Läs mer om hur vi hjälpte Piab bryta ny digital mark med sin nya partnerportal.

  Kategorier: Episerver / Optimizely
  Coops app Scan & Pay som Consid varit med att utveckla
  2 min lästid
  Referens

  Coops Scan & Pay möjliggör snabb självscanning och utcheckning

  Vi var med och hjälpte Coop att ta fram Scan & Play. Consid har nu i uppdrag att underhålla och vidareutveckla tjänster i Scan & Pay-appen.

  Kategorier: App
  Ladda fler